Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 08. 2020. 11:48 36

BOGATO Izvršna direktorka Telekoma ima šest poslova i plata

Izvršna direktorka za privatne korisnike u Telekomu Jana Ljubičić za obavljanje ove funkcije ima platu od 316.000 dinara. Ovo je, međutim, samo jedan od njenih poslova i plata koje prima, te je tako članica RIK-a ispred Srpske napredne stranke i član je GO, a od prošle godine predsednica je opštinske izborne komisije Zemun.

Prema izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije, Jana Ljubičić pored funkcije direktorke Telekoma Srbija, je i član Republičke izborne komisije, ali je i ispitivač u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, ali je i član Gradske izborne komisije u Skupštini grada Beograda.

Ljubičić je od 2015. do 2017. godine obavljala funkciju državnog sekretara-šefa kabineta u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. Pre toga bila je generalna sekretarka Skupštine Srbije i od 2012. do 2016. obavljala je funkciju sekretara RIK.

Za četiri meseca od funkcije koju je obavljala u Republičkoj izbornoj komisiji Ljubičić je zaradila 688.828, odnosno iz GIK za tri meseca 270.000 dinara.

Za funkciju u Telekomu Ljubičić prima 316.000 mesečno i to od 2017. godine, kao od 2018. godine kao član RIK dobija mesečno 28.000 dinara, a kao član GIK 10.000 mesečno. Kao ispitivač u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave 45.000 dinara, a u izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije stoji da od 2018. takođe dobija za četiri meseca 688.828 dinara od RIK, a za tri od GIK 270.000 dinara.

Ovo znači da Ljubičić od svojih mnogobrojnih poslova mesečno ukupno ima prihode u iznosu od 399.000 dinara, plus dodatna primanja od poslova koje zbog takve prirode obavlja povremeno.

Ono što je takođe interesantno, jeste to da se u APR-u navodi da Ljubičić poseduje samo jednu nekretninu, jednosoban stan od 30m2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 36

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati