Društvo i ekonomija

[ Izvor: Direktno.rs ]

13. 08. 2020. 06:49 1

POŽAR NAMEŠTEN? Štamparija u Pančevu replika Savamale?

U zgradi štamparije "6. oktobar" u Pančevu sinoć je izbio požar nešto pre ponoći. Međutim, s obzirom na činjenicu da je na tom mestu planirana izgradnja kompleksa novih stambenih objekata, pojavila se sumnja da je ovaj požar podmetnut!

Kako prenose lokalni mediji, vatrogasci su gasili požar sa dva vozila, na licu mesta je bila viđena i policija, a nastala je ogromna materijalna šteta. Uzrok požara za sada nije poznat, a istraga je u toku. 

Inače, zgrada stare štamparije "6. oktobar", u Kasapinovićevoj ulici, nalazi se pored Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" i pod zaštitom je države.

Međutim, u javnosti su ubrzo posle požara počele da se šire sumnje da se on nije slučajno dogodio.

Najpre su se pojavile slike stambeno-poslovnog prostora "6. oktobar". Prema navodima pojedinih komentatora, objekat štamparije je veliki i odavno se prodaje, ali bezuspešno. Pošto je pod zaštitom države, zgrada nije mogla da se tek tako sruši, a sad se dogodio požar, što je velika slučajnost.

Pančevci se žale da je grad već godinama pod opsadom investitora koji ruše stare lepe kuće i zidaju moderne zgrade. Većina njih smatra da se uskoro može očekivati nova zgrada na mestu stare u kojoj je izbio požar.

Oni podsećaju da se isti scenario dogodio i sa zgradom stare pivare, koja je paljena dva puta.

U svakom slučaju, ostaje da se vidi da li je požar u zgradi štamparije svojevrsna replika rušenja u Savamali.

Pokušali smo da dobijemo odgovore na pitanja od kompanije Bureau Cube Partners kako bismo saznali kada je nastao projekat stambeno-poslovnog kompleksa koji treba da bude na mestu štamparije, ko ga je odobrio imajući u vidu da je zgrada štamparije pod zaštitom države i koliko iznosi vrednost projekta, međutim, do objavljivanja ovog teksta odgovore nismo dobili. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati