Društvo i ekonomija

V. T.

09. 08. 2020. 12:40 19

Bahati direktor DZ Palilula zaposlenima: "Imam dogovor sa Vučićem i Lončarom"

"Dolaskom Aleksandra Stojanovića na položaj direktora DZ Palilula pre četiri godine, počinje sa njegove strane progon kako "nepodobnih" zaposlenih, tako i onih koji nisu politički opredeljeni za SNS", počinje svoju priču za Direktno o bahatom direktoru pedijatrijska sestra.

Poslednje direktorovo "iživljavanje" nad ovom pedijatrijskom sestrom desilo se kada je radila na trijažnom mestu kod glavnog ulaza u DZ.

- Napao me je pretnjama da ću biti dva puta kažnjena sa 10 posto umanjenja od plate jer sam kod ulaza, sa telefonom u ruci, a ne na svom radnom mestu! Činjenica je da sam tu bila raspoređena odlukom glavne sestre i da je telefon bio službeni i da pri tom nisam ni pričala - priča naša sagovornica.

Ono što je još važnije je da ona, kako kaže, sa svojom dijagnozom lupusa, ne bi ni smela da radi u infekciji zbog oslabljenog imuniteta o čemu ima i ekspertizu Medicine rada. Služba DZ to zna odavno, ali se na ovu činjenicu ne obazire.

- Pri tome, ceo dan sam radila sa maskom na licu, merila pacijentima temperaturu na ulazu i raspoređivala ih, dok se isti taj direktor nije pridržavao mera zaštite i šetao po DZ bez maske, na šta sam mu i skrenula pažnju, jer niko drugi to nije smeo da uradi - dodaje ona.

Nakon upozorenja o kažnjavanju, pedijatrijska sestra angažovala je i advokata koji je napisao odgovor na ovu pretnju jer ona tamo nije bila svojevoljno, nego na radnom mestu na koje je bila raspoređena. 

Među targetirane, kako priča naša sagovornica, smešten je i njen brat, pravnik istog DZ koji tu radi preko 20 godina i koji je novom direktoru, pre isteka mandata, ukazao na zakonsku obavezu raspisivanja konkursa za izbor direktora DZ.

Na to upozorenje od strane pravnika Stojanović je imao neprimerenu reakciju u vidu cepanja službene beleške kojom je bilo samo konstatovano da je direktor upoznat sa navedenom zakonskom obavezom, zatim izbacivanjem pravnika iz kancelarije u kojoj je radio 20 godina, vređanjem, pretnjom otkaza. Pravnik je odmah prebačen da sedi u  kancelariju obračunske službe sa više zaposlenih, što je apsolutno nesaglasno poslu koji obavlja.

- Sve to je bilo praćeno povišenim tonom i pretnjom da pravnik "ne može njemu da kaže šta će on da radi jer on ima politički dogovor sa Aleksandrom Vučićem i Zlatiborom Lončarom" i narušavanjem pravnikovog zdravstvenog stanja zbog čega je bio primoran da se obrati internisti i psihijatru - objašnjava sestra.

Tako počinje mobing pravnika maltretiranjem u trajanju od dve godine po raznim osnovama, koje se i posle tog perioda s vremena na vreme ponavlja, zbog čega je on naposletku bio primoran da  se obrati  sudu radi zaštite. Posle predaje tužbe Stojanović  je pravniku zapretio da će u slučaju gubitka spora morati da napusti dom zdravlja.

Dok je pravnik bio na bolovanju, direktor je saznao da i naša sagovornica i pravnikova sestra radi u istom Domu zdravlja, te nakon toga sav svoj bes usmerava na nju.  

- Naredio mi je da dođem u njegovu kancelariju gde je odmah počeo da se dere, da optužuje mog brata da je falsifikovao bolovanje, da preti da će me smeniti - priča pedijatrijska sestra.

Ona je pokušala da mu objasni da ne može tako da se ponaša prema njoj na šta je direktor nastavio da galami i preti da će je premestiti u Borču. I njoj je nakon toga pozlilo, skočio pritisak, o čemu postoji i izveštaj lekara, i morala je da dobije dodatnu terapiju.

- Inače, imam vrlo ozbiljnu autoimunu bolest, lupus. Direktor je odmah naredio glavnoj sestri da me "doživotno" otera u Borču da radim. Od tada, pa do danas, izložena sam stalnim pretnjama da će mi biti "namešten" otkaz, da će njegovi ljudi da budu svedoci, da sam luda žena i da se igram životom - objašnjava ona.

Aleksandar Stojanović na poziciji DZ Palilula nalazi se već četiri godine. O njegovom maltretiranju zaposlenih postoje mnogobrojni dokazi i svedočenja zaposlenih.

- Ovaj čovek definitivno radi šta hoće, okružen svitom poslušnika i članova SNS-a zaposlenih u DZ Palilula koji tu rade, jer niko od njih ne može dobiti ili zadržati radno mesto glavne sestre, načelnika i slično ako nije poslušnik - zaključuje naša sagovornica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati