Društvo i ekonomija

M. Z.

03. 08. 2020. 18:51 8

"Strpali me u maricu jer sam nosila jedno jaje da pravim ručak" (VIDEO)

"Sa sobom sam imala jedno jaje, a pošto sam ga držala u poluprovidnoj kesi, policija me je odvojila sa strane, nakon sat vremena je marica došla po mene, privedena sam i odvedena u Policijsku stanicu Savski venac. Tamo sam dala izjavu i puštena sam posle sat vremena. Teretili su me zbog jednog jajeta, pa čovek ne može da skuva ručak sa tim jednim jajetom", rekla je na kranje bizaran način odvedena na saslušanje.

U Srbiji je sve moguće, pa i to da policija hapsi ljude koji u kesi nose jedno jaje! Da, dobro ste pročitali, jer se upravo takva situacija danas dogodila ispred Skupštine, gde je policija ljude kod kojih je videla jaja, odvajala sa strane, ali tu nije bio kraj ovog bizarnog čina.

Policija je tom prilikom uzimala podatke građanima, pisala im je prijave, a zatim ih i maricom prevozila u Policijsku stranicu. Nema šta, reč je o "ozbiljnim" prestupnicima, koji su kod sebe imali oružje - JAJE?!

Ovakav rasplet situacije je prilično nasmejao javnost u Srbiji, jer do sada slična situacija nije viđena, ali je i naterala sve da se zapitaju u kakvoj državi živimo. Jer, epilog i scenu poput ove ne bi opisali ni naši najbolji satiričari poput Jovana Sterije Popovića, Branislava Nušića, Radoja Domanovića...

A scenom ispred Narodne skupštine nije mogla da se načudi žena koja je privedena neprestano se pitajući šta je to uradila kako bi bila uhapšena.

- Izvinjavam se, narode, što se smejem. Sa sobom sam imala jedno jaje, a pošto sam ga držala u poluprovidnoj kesi, policija je to videla i zaustavila me. Zatim su me inspektori odveli iza Skupštine gde su mi pisali prijavu. Onda su se verovatrno čuli sa tužiocem, da bi posle sat vremena poslata marica po mene, privedena sam, a maricom su me doveli u Policijsku stanicu Savski venac, gde su me držali još sat vremena u jednoj sobi gde privode sve. Posle nekog vremena je došla jedna gospođa, koja je služnenik policija, rekla mi je: "Gospođo, vi koji ste zbog jednoj jajeta privedeni, dođite do mene da napišemo potvrdu". Izvinite, moram da se smejem - rekla je gospođa koja je zbog posedovanja jednog jajeta privedena.

Nije mogla da se načudi kada je izašla iz Policijske stanice.

- Napisali su izjavu i potvrdu, ja sam to potpisala, zvala sam advokata, pomogao mi je i advokat Srđana Noga, koji je takođe bio unutra. Posle saslušanja sam pušptena iz PU Savski venac. Terete me zbog jednog jajeta, čovek ne može ni ručak da skuva sa jednim jejetom - rekla je ova gospođa.

Srbija svakog dana pada sve dublje, ljudi se hapse nemilice, a sada smo dobili i novo krivično delo - nošenje jajeta. Samo u Srbiji se ovo dešava...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati