Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 08. 2020. 12:33 21

Smenjen Ivan Ristić, šef policajaca batinaša!

Pomoćnik direktora policije Ivan Ristić razrešen je u sredu i postavljen za načelnika policije u Nišu, saznaje Direktno.rs! Ova informacija je stigla kao grom iz vedra neba, posebno jer se Ristić "istakao" tokom protesta u Beogradu kada je, po tvrdnjama predsednika Stranke slobode i pravde Dragan Đilasa, komandovao policajcima u civilu koji su se na brutalan način obračunavali sa demonstrantima.

Hapšenja ljudi, obaranja na zemlju, držanje noge na glavi demonstranta su samo neki od primera brutalne sile policije na koje je regovao čitav demokratski svet. Na mnogobrojnim slikama ovakvog kršenja zakona koje je opozicija pokazala, jasno se vidi upravo Ivan Ristić.

Ristić je nekadašnji pripadnik Specijalnih antiteroističkih jedinica (SAJ), obezbeđivao je strane diplomate, a potom i Nebojšu Stefanovića dok je ovaj bio predsednik Skupštine. Negde u to vreme postao je vlasnik diplome jednog od privatnih fakulteta poznatih po brzom dobijanju potvrde o završenom visokoškolskom obrazovanju. Od člana obezbeđenja i Stefanovićevog partnera u teretani, avanzovao je u šefa kabineta ministra policije.

Posle afere sa naplaćivanjem prevoza migrantima od makedonske granice do granice sa EU, pomeren je sa te pozicije, da bi se uskoro obreo na mestu pomoćnika direktora poliicije.

Pad Ristića mogao je da se vidi i iz činjenice da tokom leta nije napredovao u čin generala policije kao nekolicina visokorangiranih policajaca. A definitivno je sve postalo jasno raspoređivanjem u Niš. Pomeranje sa mesta pomoćnika direktora policije i slanje van Beograda jasan je pad u meteorskoj karijeri Ivana Ristića.

Šta je razlog za razrešenje - nije poznato. Naivno bi bilo poverovati da je to ponašanje policajaca kojima je komandovao, jer su mnogi od njih na visokim funkcijama u MUPu i ništa im se nije desilo. Dodatno sve čudi, jer po svim informacijama Nebojša Stefanović ostaje ministar policije, preciznije rečeno Aleksandar Vučić se uplašio Stefanovićeve snage u Beogradu i po svemu sudeći će morati da prihvati ultimativan zahtev koji mu je na poslednjem razgovoru izneo Stefanović.

 Sve u svemu, u srpskoj policiji, cirkus se sa postavljenjima i razrešenjima nastavlja. Kandidati ne ispunjavaju nijedan uslov za funkcije na koje se postavljaju, ali to nikoga više nije briga. Tako se može shvatiti i slanje Ristića za Niš, koji je jedna od rak rana što se borbe protiv kriminala u Srbiji tiče.

Godinama se smenjuju načelnici, ali kriminal buja. Ni ljudi koji su postavljeni, a bili su iz Niša, ni oni koji su došli sa strane, nisu uspeli to da promene. Sasvim sigurno će tako i ostati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati