Društvo i ekonomija

V. Perović

28. 07. 2020. 14:50 5

Vasović za Direktno: Neću da budem Leh Valensa, RTS-u i Srbiji treba domaćin!

Posle jučerašnjeg intervjua za Direktno.rs, podrška kolega iz medija i radnika iz cele Srbije raste zaista velikom brzinom i mogla bi od mene da napravi novog Leha Valensu, vođu radničkih pokreta. Ja to nisam niti želim da budem - rekao je Vasko Vasović, kandidat za generalnog direktora Radio-televizije Srbije.

Vasović, koji je direktor fotografije RTS-a, snimatelj najvišeg ranga, juče je za Direktno.rs izneo podatke o velikom broju sumnjivih poslova u režiji rukovodstva njegove matične kuće, Javnog servisa RTS. On je, zapravo, članovima Upravnog odbora RTS prezentovao malverzacije koje je pre dve godine otkrio Državni revizor Duško Pejović, ali koje su u javnosti i tužilaštvu prošle nezapaženo.

Vasović je, kako kaže, šokirao većinu članova UO RTS jer oni nisu bili upućeni u sumnjive poslovne radnje čelnika RTS-a. Nakon objavljivanja intervjua, usijale su se društvene mreže, do sada je zabeleženo preko 200.000 pregleda, a Vasović je za hrabrost dobio ogromnu podršku građana Srbije. Vasovića su javno na društvenim mrežama podržale i brojne poznate ličnosti iz sveta umetnosti, politike, medija…, koje su isticale da Vasović zaslužuje da bude generalni direktor RTS-a i da Tužilaštvo treba da se pazabavi izveštajem Državnog revizora.

Prema izveštaju Državnog revizora, RTS je samo u 2018. godini nepravilno potrošio 440 miliona dinara bez PDV-a.

- Znam da je ljudima očajnički potrebna ličnost slična mojoj i da će pošto poto želeti da me pretvore u lidera. Srbiji nije potreban lider, niti vođa bilo koje vrste. Ovoj zemlji je potreban domaćin. Kada RTS dobije domaćina koji brine podjednako o svakom članu svog domaćinstva i Srbija će se, neminovnom lančanom reakcijom, brzo i sigurno pretvoriti u dobro organizovano, stabilno i funkcionalno domaćinstvo - izjavio je danas za Direktno.rs Vasko Vasović. 

On je upozorio vlasti, da će ukoliko RTS od političkog servisa ne postane javni servis građana, doći do prekida emitovanja programa, a oko 2.000 zaposlenih na RTS će započeti proteste na ulici.

Upravni odbopr RTS-a će sredinom avgusta odlučivati o novom generalnom direktoru između Vaska Vasovića i Marka Milutinovića iz PGP-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati