Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 07. 2020. 10:32 14

A ko će da odgovara za smrt oca Petra Đurića?

Svakoga dana gledajući javno obraćanje Kriznog štaba ostanem šokirana nastupom biranih osoba. Njihovim pripremljenim neiskrenim izjavama kojima pokušavaju da izmanipulišu narod. Sada je nakon svih pokušaja da vrate poverenje građana ponovo došla na red tema o Petru Đuriću, mladiću koji je izgubio oca obolelog od COVID-19 dok je čekao da se oslobodi respirator - stoji u pismu koji je Direktno.rs uputila naša čitateljka.

Neko je rekao da nije Vlada kriva za nečiju smrt. Niko ne krivi Vladu za nečiju smrt. Krivi je zato što lažu. Zato što su spremni da pregaze sve živo da bi prikrili svoje prljave poteze. Pa svi se sećamo medijskog linča nad ovim dečkom Petrom i onog komentarisanja na TV "PINK-u" Sarapa, Krstić, Vučićević... i nema koga nisu dovukljali. Ceo dan je to bila tema. Onakve bljuvotine i ostrašćenost dugo nisam videla. Kao da je dečko njima oca ubio.

Šta motiviše ove ljude da se tako brukaju? Vučić ga je takođe najstrašnije izvređao. Malo je reći neprimereno, zapravo je bilo mučno slušati sve vezano za tu temu i ožalošćenog dečka koji je izgubio oca. Pet najvećih tračara bi pristojnije govorili od ovih ostrašćenih likova, na nacionalnoj televiziji. Zadrli su dečku u život, napravili od njega monstruma, bez ikakvih argumenata, a što je najtužnije bez ikakvog razloga. Sve i da je istina sve što su iznosili o Petru, to nije smela biti tema i to ne menja činjenicu da je čovek umro čekajuci respirator koji nije dočekao.

A njih to što su iznosili o Petru nikako ne opravdava. Sva ta hajka samo zato što je na protestima spontano izgovorio dve rečenice (šta mu je na srcu ležalo, nakon gubitka oca). Svi smo prepoznali da iz njega govori tuga i istina. Upravo ih je to zabolelo i zbog toga su odmah od jutra do večeri oformili ekipu i medijski linčovali dečka. Zapravo sami su sebi skočili u stomak. Postigli su kontraefekat kod gledalaca, a kod Petra mogu da zamislim. Kako bi to sada objasnio sveznalica Krstić? Pa i ostali učesnici. Zar je moguće da nisu znali koliko ukopavaju sebe i one zbog kojih su se okupili.

Ja sam iznenađena neprofesionalizmom ovih kvazi iskusnih kritičara, analitičara, novinara i političara. I ne odustaju, i dalje lažu. Brnabićka, Lončar, uvlače druge ljude. A papir govori više od hiljadu reči. Otišli su tako daleko da Brnabić pominje međunarodne odnose, a Lončar naravno, da smo toliko glupi da nam ne može nikako tu "medicinu" objasniti.

Zasto piše da se preporučuje respirator i da trenutno nema slobodnih. Ta rečenica je po mišljenju ministra Lončara duboka medicina koju mi ne možemo, kao ni novinari, nikako da shvatimo. Naravno, odgovor zaobilazi i umesto njega bira da izvređa novinara, da mu kaže, da bi mu objasnio problem, ovaj bi morao znati šta je intenzivna nega, šta poluintenzivna. Strašno!

Klasičan primer kada neko ne zna koliko ne zna. Izvali takvu glupost pa još sav bitan misli da je nekome zapušio usta. Tek sutra shvati da je opet sebi naškodio. Petar treba sve redom da ih tuži za sve uvrede izgovorene javno. Dokaze ima. A naravno i za oca. I da zatraži javno izvinjenje jer su ga javno i blatili.

Kada im je toliko teško da stanu i priznaju svoje greške. Petru želim da bude istrajan i strpljiv jer pravda je na njegovoj strani. Sada ćemo da vidimo koliko je sudstvo nezavisno.

Verna čitateljka Direktno.rs

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati