Društvo i ekonomija

Lj. Stanković

22. 07. 2020. 07:16 28

Direktor DZ Palilula radnicima: Premestiću vas, smanjiti platu i dobićete nogu u du*e!

"Godišnji odmori su od danas stopirani, neko može da ide, ali mora da mi napiše razlog, ne može više od 10 posto zaposlenih da ode. Slobodni dani ne postoje, osim u slučaju sudskog poziva ili smrti najrođenijeg u porodici", ovim rečima je Aleksandar Stojanović, v. d. direktora paliluskog Doma zdravlja "Dr Milutin Ivković", započeo kolegijum na početku vanrednog stanja uvedenog po izbijanju epidemije koronavirusa.

Na audio-snimku, u čiji posed je došao Direktno.rs, čuje se kako Stojanović govori o vanrednom stanju i merama koje će Dom zdravlja preuzeti. 

- Uvedeno vanredno stanje znači da sve što je do juče važilo više ne važi. Vi ste zdravstveni radnici i prvi ćete biti na udaru koronavirusa, pitanje je kada će prvi pacijent doći - kazao je on.

"Stigao je već slučaj", prošaputala je jedna doktorka, na šta je on oštro odgovorio da posle kolegijuma dođe kod njega na razgovor u kancelariju.

- Ko hoće da nosi masku, mora da je nosi ceo dan, puno radno vreme, nema skidanja pred pacijentima. Pacijente koji dođu nemojte da pitate imaju li uput ili ne, ko bude to uradio biće kažnjen. Ako je neko prehlađen, stavite ga na spisak kod načelnika da ne dolazi. Primetio sam da je jedna prehlađena, druga ima astmu, ne znam šta treća ima. Neć dobiti bolovanje i neće raditi, ja sam ga oslobodio - dodao je Stojanović.

Kada pacijent dođe odmah ga pitajte šta mu je, kazao je v. d. direktora paliluskog Doma zdravlja, dodajući da ne želi on da bude kriv ni za šta, jer kako kaže, "upozorio sam vas".

- Ni meni ovo ne odgovara, i ja volim da se zezam, više od vas mnogih, ali takva je situacija. Poznavajući naš narod i mentalitet - neodgovorno se ponaša, zato vam ovo i govorim. Ne postoji lek i EU neće da nam pomogne, hoće Rumunima, Bugarima ali nama neće, tako su mi rekli gore. Biću veoma rigorozan i neću nikome ništa oprostiti, jer ću ja biti na meti, a kad sam ja na meti onda vi ne postojite - napomenuo je on.

Stojanović je poručio zaposlenima u Sudskoj medicini da paze šta rade, kao i da će njih takođe zvati na sastanak.

"Opet ću da vas promešam, a neki će da dobiju nogu u dupe!", poručio je on.

- Koga uhvatim da se svađa, neće biti upozorenja, već kazna maksimalno po plati i premeštaj. To što držiš kartoteku, što se praviš pametan, ne interesuje me. Verujte mi, već četiri godine mi je dovde, već sam i ja poludeo, a dokazao sam da sam čovek od reči i dogovora, šta god neko mislio o meni, to je danas retko.

Prema njegovim rečima, zaposleni se moraju uzdati u znanje, jer, kako je rekao "nismo mi Nemačka i nemamo takvu aparaturu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati