Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 07. 2020. 09:31 4

Javio se uhapšeni student: Pušten sam! Ljudi, ne odustajte!

Prijatelji upravo sam se vratio kući, pušten sam oko ponoći. Želim da zahvalim svima koji su mi pružili podršku! Odveden sam od strane pripadnika BIA oko 17 časova u njihovu stanicu i zadržan puna četiri sata, bez ikakvog osnova - napisao je Nemanja Vučković, predsednik Studentskog kluba Pravnog fakulteta, nakon što je preko društvenih mreža pozvao ljude da izađu na protest.

- Jedini razlog koji sam čuo je "ne smeš prisustvovati večerašnjem skupu". U 21:30 odveden sam u Policijsku upravu (Bulevar despota Stefana 107 - Odeljenje za JRM) gde sam dao izjavu o svojim aktivnostima u poslednja tri dana. Policija i pripadnici BIA bili su maksimalno korektni prema meni - dodao je on.

Vučković je kazao da je umoran i da želi da poruči građanima i studentima da ostanu hrabri i slobodni, jer "Srbija nikad neće biti država nasilja i laži".

- Srbija neće biti zemlja gde se privode i hapse oni koji misle slobodno i pozivaju na mirna okupljanja. Upućujem apel da se hitno oslobode i drugi građani uhapšeni bez osnova. Hvala svima još jednom na podršci - zaključio je Vučković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati