Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 07. 2020. 10:30 7

Grci ne otvaraju granice - pola zaraženih došlo iz Srbije?

U Srbiji korona divlja, ne zna se koliko ljudi nosi virus u sebi - ali testiranje na grčkoj granici pokazalo je zabrinjavajući podatak. Gotovo od polovine novih slučajeva pozitivnih na Kovid-19 u ovoj EU državi 43 u nedelju, čak 20 su državljani Srbije! To je znak za "helene" da preispitaju odluku o 15. julu o otvaranju granica za Srbe.

Kako je saopštila Nacionalna organizacija za javno zdravlje (EODY), od 43 novozaražena, 36 je otkriveno na bugarsko-grčkom graničnom prelazu Promahonas, od kojih je 20 osoba iz Srbije, a 16 iz drugih zemalja. Koliko god da su im dragi naši turisti, Grci neće, a i ne smeju da dozvole, da Srbi šire koronu na moru.


Pozitivni, a da i ne znaju da su nosioci virusa su, kako piše Ekatemerini, bili su među stotinama turista koji su u nedelju želeli da uđu u Grčku pre nego što je u ponedeljak ujutro na snagu stupila zabrana ulaska. E sad, tu nastaje, novi problem za naše turiste!

Grčke vlasti su konstantno pod pritiskom Evropske unije, tako su i doneli odluku da na desetak dana ne dozvole ulazak srpskih turista u Grčku. Zvanično je sada ova zabrana na snazi do 15. jula kada će se ponovo analizirati epidemiološki podaci iz Srbije, ali kako sada stoje stvari, vrlo su male šanse da se "rampa" podigne.

Evropska unija je ta koja diktira uslove Grčkoj kao članici, i ne želi da njeni turisti odu u nesigurno područje, zbog državljana trećih zemalja, a Srbija to jeste.

Podsetimo se 15. juna kada su naši turisti krenuli na more, čekali su u kilometarskim kolonama i satima da uđu u Grčku, da im ne bi dozvolili pa ih jedva pustili, a onda odlučili da zatvore granice do 1. jula!

"Grčka mora da prati preporuke EU o otvaranju granica sa trećim zemljama, To se, takođe, odnosi na putnike iz Srbije. Ovi turisti će moći da uđu u zemlje EU od 1. jula", tako je glasilo saopštenje koje su dobile srpske turističke agencije.

Razlog je bio isti - koronavirus u Srbiji!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati