Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 07. 2020. 20:08 39

Vučić 29. marta: Ima para! Vučić 4. jula: Nema para!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je "vrhunski" odradio ono u čemu je neprikosnoven - začas je promenio ploču i pričao dijametralno suprotnu priču od one s početka epidemije. Tada je rekao da Srbija ima novca i da "nismo džabe najbrže rastuća ekonomija". Sada, međutim, tvrdi da država nema para za sve potrebe u borbi protiv Covid-19.

- Mi smo našli još para, pa mislimo da - zaleteo se predsednik 29. marta u emisiji na TV Prva da ispriča kako će svakome dati po 100 evra, kada se voditeljka u neverici zasmejala i pitala odakle nam pare.

- Imamo mi pare! Ja nisam slučajno govorio da ćemo brže da rastemo od svih drugih. Zato sam se živ pojeo što nas je korona zadesila - rekao je Vučić.

Tri meseca kasnije, kada je broj obolelih od korone na dnevnom nivou identičan, a povremeno i veći od istog perioda kada je nastala njegova čuvena sentenca "imamo mi pare", Vučić je otvorio dušu i kazao da para ipak nema.

- Sinoć kad sam gledao nekoliko dnevnika, vesti raznih po celom regionu, to je tačno kao da se komunizam vratio na mala vrata. Jedna stvar je da kad pogledate sve su vesti negativne da uzmete konopče da se obesite, a druga je otprilike samo državo daj i plati, daj i plati. Pa čekajte, odakle da plati - rekao je Vučić i dodao:

- Je l' neko misli da novčana masa "m jedan" i "m dva" da to imate dva ćupa pa dođete, pa uzmete. Pa nađite takve predsednike, imate tih stručnjaka koji su opljačkali našu zemlju i koji uvek za sve samo kažu hajde da obezbedimo da država da još više para. Nema! - konstatovao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 39

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati