Društvo i ekonomija

M. Živković

21. 11. 2020. 10:45 24

"KRETENU, MAJMUNE, BUDALO" Kako su se Vesićevi komunalci iživljavali nad taksistom

"Ništa nisam učinio, samo sam hteo da skrenem na taksi stanicu, ali nisam mogao od vozila koja su išla u susret. U tom trenutku komunalci su mi prišli, isterali me iz vozila, nazivali me pogrdnim imenima i verbalno se iživljavali nada mnom. To nigde nisam doživeo od Rta Dobre Nade do Švedske", rekao je za Direktno.rs beogradski taksista Goran Petrović, koji se suočio sa neprijatnostima sa pripadnicima komunalne milicije, protiv kojih je podneo krivičnu prijavu.

- Došao sam na taksi stanicu Ušće, prilazi mi vozilo komunalne milicije, pali rotaciju, sirenu, ablenduje... Mislio sam da me teraju sa mesta gde stojim. Pokušavam da skrenem levo, ali u tim trakama su išla vozila u susret, tako da nisam mogao. Oni su i dalje svirali i ablendovali i u tom trenutku sam otvorio vrata i dobacio im: "Pa gde ću, ljudi, ne mogu preko ovoga što mi ide susret". Tada sam se okrenuo i njih dvojica su se odjednom stvorili pored mojih vrata. Nisu se predstavili kako dolikuje, samo su počeli da viču da gasim automobil, da izađem napolje - rekao je Petrović na početku razgovora za Direktno.rs, opisavši potom kako je izgledao verbalni napad na njega.

- Rekao sam im da sačekaju da pomerim vozilo da ne bude nasred ulice. Nisu obraćali pažnju na to nego su me isterali iz vozila nasred trake. Niko pritom nije ostao da čuva vozilo, tj. moju imovinu. Insistirali su da im dam dokumenta, jer kako su počeli da viču, uplašio sam se da će krenuti da mi oduzme ključeve i tu bi mogao da izbije veći incident. Od napada na mene, oni bi ispali jadni napadnuti. I jedan i drugi su skočili na mene, unosili mi se ulice, a maske su im bile okačene na jedno uvo. Pritom nisu vodili računa da to ne sme da se radi, ako ništa drugo, bar zbog korone. Insistirali su da im dam dokumenta i obraćali mi se sa "kretenu, majmune, budalo...". Ko im daje za pravo da se tako ponašaju, obojici mogu da budem otac.

Sa njima se kratko raspravljao, a onda je pozvao policiju kako bi došli i zaštitili ga od komunalne milicije. Pošto nije došla policija, on je otišao lica mesta, zbog čega je dobio prijavu jer je prekršio naređenje komunalnih milicajaca.

Obična policija nije reagovala i za to vreme dok sam pokušavao da ih dozovem, komunalni milicajci su mi pisali neku kaznu. Šta su napisali, ne znam. Sve je to trajalo nekih desetak minuta i onda sam morao da upalim automobil i da odem, pošto mi se sve smučilo i stomak mi je od nervoze odreagovao. Zbog toga sam dobio još jednu prekršajnu prijavu od 20.000 dinara jer sam se oglušio o naređenje komunalnog policajca koji me je nazivao kretenom, budalom, idiotom i ostalim pogrdnim imenima. Radio sam svojevremeno međunarodni transport, svuda sam prošao po zemlji i inostranstvu, ali takvu toruru nigde i nikad nisam doživeo, od Rta Robre Nade do Švedske - kazao je naš sagovornik.

Petrović je podneo krivičnu prijavu protiv ljudi iz komunalne milicije za koje tvrdi da su ga maltretirali, a razmišlja da to učini i protiv regularne policije koja nije reagovala na njegove pozive.

- Sutradan sam sačinio kompletnu prijavu protiv njih, odneo sam u njihovo sedište i zatražio da me primi neko od nadređenih. Rekli su mi kako ne primaju zbog novonastale situacije. To ne piše ni u jednom zakonu. Tražio sam da mi daju imena tih komunalaca, ali nije moglo bez zvanične prijave. I tu sam morao tri puta da ih molim da mi overe taj papir. Razmišljam da podnesem prijavu i protiv policije, jer sam tražio da reaguju, da odrade svoj deo posla i zaštite me od napada. Te večeri je bio derbi, ali šta god da je bilo nema opravdanja. Ukoliko je nekom potrebna zaštita, oni tu moraju da se pojave. Ispričao sam im šta se dogodilo, kako su me vređali i napali, do detalja sam opisao, ali su se oglušili o to. Verovatno su snimali razgovor i stoji od reči do reči šta sam rekao. Ako treba spreman sam iza svega toga da stanem i pred sudom - zaključio je Petrović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati