Društvo i ekonomija

[ Izvor: Index.hr ]

12. 06. 2020. 16:04 0

Uhapšeni huligani koji su pozivali na silovanje srpskih žena i dece

Policija u Zagrebu uhapsila je četiri osobe zbog osnovane sumnje da su povezane sa transparentom na kome je istaknut natpis “Je**t ćemo srpske žene i decu".

Kako je obavestio portal "Indeks", policija je lišila slobode četiri osobe za koje postoji osnovana sumnja da su povezane sa spornim transparentom.

Policija je dobila dojavu da je u toj ulici sinoć remećen javni red i mir, jer su prema svedočanstvu fotografa koji je i zabeležio fotografiju, okupljeni su uz zapaljene baklje skandirali i "ubij, ubij".-  U večernjim satima bila je primljena dojava o narušavanju javnog reda i mira u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu te da su na mesto događaja odmah bili upućeni policijski službenici. Prilikom dolaska na mesto zatražene intervencije, policijski službenici nisu zatekli niti neposredno svedočili protivpravnom ponašanju vezano uz dojavu o remećenju javnog reda i mira - saopštavaju iz zagrabačke policije.

Zagrebačka policija nije odmah posle toga naišla na osobe koje su remetile javni red i mir, ali je naknadnom istragom, posle objavljivanja fotografije uhapsila četiri osobe za koje sumnja da su povezane sa ovim događajem.Podsetimo, na ovom jezivom transparentu ispisan je natpis “Je**t ćemo srpske žene i decu", a slovo "u" u reči "decu" stilizovano je kao ustaško. Mladići su takođe razvili zastave HOS s ustaškim pozdravom "Za dom spremni".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom ovog incidenta da su navijači Dinama "pedofili i silovatelji, da moraju na lečenje", dok je premijer Hrvatske Andrej Plenković oštro osudio ovaj transparent.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati