Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

11. 06. 2020. 14:16 0

Otac poginulog radnika: Direktor Namenske mi vređao dete

Milovan Milivojević, otac Milomira nastradalog radnika Namenske iz Lučana, verbalno se sukobio sa direktorom Radošem Milovanovićem, nakon što je navodno vređao njegovu ćerku.

- Vređao si mi dete. Meni koji sam sina već sahranio i koji je satrulio pod zemljom. Sram te bilo - govorio je Milovan plačnim glasom u holu sudnice u Ivanjici, u pauzi nastavka suđenja za pogibiju dvojice radnika 2017. godine.

Direktor Namenske se u sudnici obratio sudiji i rekao da on ništa nije rekao.

- Ne mogu da dozvolim da svako skače na mene. Ja i ne poznajem njegovu ćerku. Nisam izustio reč - kazao je Milovanović.

Njegov advokat Dragan Palibrk izjavio je da se ovim incidenti granica strpljenja smanjila.

- Sprečićemo da Milovanoviću ubuduće bilo ko od Milivojevića priđe. Makar i da policija bude prisutna na narednim suđenjima - poručio je Palibrk.

U Osnovnom sudu u Ivanjici u sredu je nastavljeno suđenje direktoru i dvojici rukovodilaca za tragediju u fabrici "Milan Blagojević – Namenska" u Lučanima u kojoj su 2017. godine, nakon eksplozije baruta, poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

Nakon što su na prethodnim pretresima, svoju odbranu iznela dvojica optuženih, Radoš Milovanović direktor fabrike Namenska u Lučanima i rukovodilac pogona raketnih goriva Vladimir Lončarević, odbranu je nastavio i trećeoptuženi Toma Stojić, inženjer zaštite od požara.

Inače, na samom početku suđenja se stvorila uzavrela atmosfera nakon što ne odbrana optuženih tražila da se zbog otežanih uslova u kojima se suđenje odvija, nakon saslušanja Stojića, pretres prekine. Jer, prema njihovom obrazlaganju, zbog koncentracije dokaza, ali i zbog pojedinih koji spadaju u rizične grupe, bilo bi dobro da se skraćeno radi.

Na takakav predlog reagovao je Milovan Milivojević, koji je rekao da je i on rizična grupa, ali da je posle dve godine koliko je bilo potrebno da podigne optužnica, u interesu da se slučaj što pre okonča.

- Nek umrem ovde. I sin mi je mrtav. Ne želimo odlaganja - rekao je Milivojević predsedavajućem sudiji.

Toma Stojić, koji je Namensku u Lučanima, dobrovoljno napustio šest meseci nakon tragedije, rekao je da on nije bio zadužen za kontrolu baruta i njegovu proizvodnju.

- Moj posao je bio vezan za bezbednost na radu, a čuvanje barutnih otpadaka nije bila moja obaveza - rekao je Stojić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati