"Sramota me je zbog Cvejićevog raporta Mariniki" | Društvo i ekonomija | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 06. 2020. 18:03 18

"Sramota me je zbog Cvejićevog raporta Mariniki"

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić javno je zamerila kolegi iz Saveta Slobodanu Cvejiću što je odgovorio na pismo potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić.

Marinika Tepić je 4. juna pozvala Cvejića da građanima Srbije pojasni "šta je sve pokušao i zbog čega nije uspeo" da poboljša stanje u medijima u Srbiji. Na pitanje zašto nije urađeno više na unapređenju elektronskih medija u poslednja četiri meseca najjednostavnije bih Vam odgovorio sa: "Zato što Savet REM to nije hteo", naveo je Cvejić u odgovoru potpredsednici SSP-a.

Takav postupak zasmetao je njegovoj koleginici iz Saveta REM-a, Oliveri Zekić, koja je u otvorenom pismu Cvejuću navela da je "zgranuta njegovom potrebom potrebom da brže-bolje odgovori, sve pravdajući se, nikom drugom, nego Mariniki Tepić".

- I sramota me je, što jedan član nezavisnog regulatornog tela, predstavnicu jedne političke opcije doživljava kao razrednog starešinu, a delove njene, političke agende, kao domaći zadatak. Sramota me je zbog raporta koji ste joj podneli, ne vodeći, ni jednog trenutka, računa o tome da vam je posao zaštita, ne Marinike Tepić, bilo koje politike, nego, upravo nezavisnosti tela u kojem sedite - navela je Zekić.

Dodala je i da je u ranijem periodu odluke Saveta REM-a branila i od samog ministra kulture, pripadnika vladajuće političke opcije, zazim od vlasnika najveće privatne televizije, ali i od Saveza za Srbiju, na kako je istakla, isti način na koji bi je branila i od SNS-a.

- I posle toga, Vi dođete, sa idejom da ste Bogom dani da nas reformišete, i to tako što ćete od nas napraviti servis raznih Marinika Tepić. Samouslugu, u kojoj smo mi ništa više od kasirki, i iz koje one mogu da uzmu, šta, kako i kada hoće - navela je Zekić.

Cvejića je podsetila i da je u Savet REM-a izabran na predlog SNS-a, ali da se baš i ne seća da mu je neko iz te stranke tražio da mu se pravda za sve što radi.

Cvejiću je poručila da će REM ostati "nezavisan od svakog udvorišta i ulizištva politikama".

- I ne bih Vam pisala, da niste, tim činom, srozali i naš ugled, a ne samo Vaš. A to je nešto, što ne mogu da dozvolim. Goran Petrović, Radoje Kujović, Aleksandar Vitković, Višnja Aranđelović, Zoran Simjanović, Judita Popović, Aleksandra Janković... nisu, gospodine Cvejiću, ničiji kućni ljubimci. Niti će to biti. A Vi, ako želite, slobodno, ali u svoje ime, i bez nas. Mi ćemo ostati nezavisno Regulatorno telo, uprkos Vašim naporima - navela je Zekić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Pre i posle 21. juna

Zoran Živković [01.07.2020.]


Video dana

Ples sa ajkulom

Anketa

Krije li država broj obolelih i preminulih od koronavirusa?

Rezultati