Društvo i ekonomija

Direktno.rs

05. 06. 2020. 10:34 31

Telekom Srbija režimu predao bazu svojih pretplatnika mobilne telefonije?

Poslednjih dana sve je očiglednija panika Aleksandra Vučića i njegovog režima jer postaju svesni da građani Srbije ne žele da učestvuju na lažnim izborima zakazanim za 21.jun. Svima je jasno da dosadašnji metodi pritisaka, pretnji, ucenjivanja gubitkom posla ukoliko građani ne izađu na izbore, nisu dali očekivane rezultate.

U svojoj nervozi, stratezi Vučićevog režima počeli su da gube kompas i svaki dan smišljaju nove metode nezakonitih pritisaka na birače. Odnekud misle da to niko ne prati, ne beleži i ne arhivira - kao da nisu svesni da nijedna vlast nije večna a da Vučićeva polako ali sigurno ulazi u svoj poslednji čin. 

Naime, poslednjih dana stotine hiljada građana uznemiravaju se pozivima na mobilne telefone iz centrala Opštinskih odbora Srpske napredne stranke širom zemlje. Ljudi su potpuno šokirani ovim pozivima jer ima nikako nije jasno otkud su njihovi brojevi mobilnih telefona u posedima Opštinskih odbora SNS sa kojima nemaju nikakve veze, a čiji aktivisti ih propituju da li će izaći na izbore i nagoveštavaju da će ih na izborni dan podsećati da na izbore treba da izađu. Našu redakciju kontaktiralo je vise desetina uznemirenih građana koji ove pozive doživljavaju kao jasan pritisak da moraju da glasaju na predstojećim lažnim izborima.

Direktno.rs, u razgovoru sa ovim građanima, došao je do zaključka da su svi oni koji su na ovaj način pozivani i propitivani, zapravo pretplatnici jednog istog mobilnog operatera. Pogađate, reč je o MTS-u, odnosno Telekomu Srbija koji je pod kontrolom Vlade Ane Brnabić, a čiji je direktor naprednjački kadar Predrag Ćulibrk.

Dakle, postoje veoma jasne indicije da je Telekom Srbija predao Srpskoj naprednoj stranci kompletnu bazu korisnika ovog mobilnog operatera, da je ta baza prema opštinama podeljena lokalnim odborima SNS i sada njihovi aktivisti vrše pritisak na birače da izađu na lažne izbore.

Ukoliko su ove indicije tačne, a sve ukazuje da je tako, u pitanju je izvršenje čitavog niza krivičnih dela koji još jednom dokazuju da živimo u autoritarnoj partijskoj državi. Javno pozivamo policiju i tužilaštvo da ovaj slučaj ispitaju, a pitamo predstavnike kancelarije Evropske unije, OEBS-a i ambasada zapadnoevropskih zemalja: iako je to nemoguće, šta bi se dogodilo kada bi, primera radi, Dojče telekom predao bazu pretplatnika mobilne telefonije stranci CDU ili ako bi francuski mobilni operater Orange predao bazu stranci Emanuela Makrona?

Iako je ovako nešto u pomenutim demokratskim zemljama praktično nemoguće, sigurni smo da bi nadležni organi ovih zemalja reagovali u roku od 24 sata. Ali ne i u Srbiji, jer u Srbiji insitucije ne postoje, kao što ne postoje ni izbori.

Telekom Srbija: Nikada nikome nismo dali bazu

Pitali smo Telekom Srbiju da li je Srpskoj naprednoj stranci predata baza sa brojevima telefona njihovih korisnika i kako baš na brojeve iz Telekomove mreže stižu pozivi iz SNS, kako nam se čitaoci žale.

- Telekom Srbija nikada nikome nije dao svoje baze podataka - odgovorili su iz PR službe Telekoma.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 31

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati