Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

03. 06. 2020. 13:42 1

Dopisnik "Danasa" izložen uvredama zbog tekstova o fabrici oružja

Dopisnik lista "Danas" iz Kragujevca Zoran Radovanović izjavio je danas da je izložen vređanjima i klevetama u saopštenjima Industrijskog sindikata Zastava oružje, kao i u komentarima na portalima "Danas" i "Glas Šumadije".

On je naveo da ga je Industrijski sindikat nazvao "kafanskim delijom o trošku radnika Zastava oružje", u komentarima na portalima pišu da mu je brat "lokalni krimos", da mu kafanske račune plaća lider Samostalnog sindikata Zastava oružje.

Radovanović je Beti rekao da su na meti on i njegova porodica, a sve to što se iznosi ocenjuje kao "bolesne" izmišljotine.

- Industrijski sindikat i komentari na portalima su u stvari paravan iza kojeg stoje poslovodstvo i Nadzorni odbor kragujevačke fabrike "Zastava oružje", ali i određene strukture iz Ministarstva odbrane i privatni trgovci oružja bliski državnom vrhu - rekao je Radovanović.

On je rekao da ljudima iz Zastava oružja i Nadzornog odbora te fabrike ne odgovara da neko iznosi informacije da fabrika nije u zavidnoj situaciji, da su dugovanja enormna - preko 18 milijardi dinara, a gubici desetine miliona dolara, da nema dovoljno ugovora, da je pokidan lanac snabdevanja i da se ne uplaćuju se doprinosi.

- Kada ne mogu da me demantuju, oni pribegavaju klevetama - kazao je Radovanović.

On je naveo da sve to doživljava kao pretnju i ugrožavanje bezbednosti, jer ne zna dokle su spremni da idu u odbrani svojih interesa.

- Poruka je smiri se ili ćemo ... - rekao je Radovanović.

On je dodao da su napadi na njega eskalirali od 2019. godine kada je pisao o vlasništvu i poslovanju "DLS specijalni sistemi", firmi za koju kaže da ima sedište u Beogradu, a proizvodni pogon u Kragujevcu.

- Firma je osnovana u 31. marta 2015. godine sa osnivačkim ulogom od 1.000 dinara, a da je već te godine bila u prvih deset najuspešnijih izvoznih kompanija oružja i vojne opreme - kazao je Radovanović.

On je dodao i da je postao "meta" i zbog tekstova o malverzacijama oko izvoza oružja u "Krušiku" u čemu su učestvovali trgovci bliski državnom vrhu.

Samostalni sindikat fabrike "Zastava oružje" je pre nekoliko dana saopštio da se napada novinar lista "Danas" Zoran Radovanović koji je decenijama profesionalno i objektivno izveštavao o najvećim radničkim protestima u Srbiji u organizaciji ovog sindikata.

- To predstavlja istovremeno neuspeli pokušaj da se minimizira uloga sindikata u očuvanju fabrike "Zastava oružje" - navedeno je u tom saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati