Srbija

[ Izvor: Mediji ]

15. 01. 2024. 11:11 2

HLADNI POGONI Muke radnika Zastava oružja

Sindikalna organizacija Zastava oružje saopštila je da je temperatura u fabričkim pogonima oko 10 stepena, kao i da je to daleko od minimuma propisanog Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu.

Hladnoća se tokom proteklog vikenda uvukla u sve pogone i u većem delu fabrike je oko 10 stepeni i daleko je od minimuma propisanog Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu.

Kako se navodi, apeli Sindikata za sada ne utiču na državne i fabričke zvaničnike da dođu u fabričke pogone i uvere se u tvrdnje Sindikata da kaloriferi izduvavaju hladan vazduh jer su nizak protok i niska temperatura fluida koji stižu iz Energetike.

- Otežavajuća okolnost je što u tako hladnim pogonima radnici nemaju šta da rade, pa nekretanje doprinosi još većem utisku hladnoće. Rukovodstvo fabrike je izgubilo osećaj za stvarnost i napadima na Sindikat pokušava da obrazloži svoju nesposobnost da obezbedi energiju kojom bi se ogrejali hladni fabrički pogoni - stoji u saopštenju.

Sindikat optužuje rukovodstvo da obmanjuje javnost da ima ugovor sa Energetikom i da ne daje odgovor zašto nije obezbedilo minimum uslova za rad.

- Zbog hladnoće radnici masovno razboljevaju i odlaze na bolovanje - ističe se u saopštenju.

Dodaje se i da veliko odsustvo radnika uzrokuje otežano povezivanje fabričkih procesa u delovima fabrike gde posla ima.

- Da li je borba radnika za minimalno pristojne uslove rada samopromocija Sindikata koji ukazuje na to, i zbog čega generalni direktor i bliski saradnici ne ulaze u zaleđene pogone, već saopštenjima pokušavaju da amortizuju nezadovoljstvo radnika - pitaju sindikalci.

- Sindikat opet poziva Ministarstvo odbrane, Nadzorni odbor i generalnog direktora da sa izvršnima uđe u fabričke hale i uvere se u svoju tvrdnju da se pogoni greju danonoćno i da se uvere u visinu temperature i daju odgovor da li radnici treba da budu žrtva nečije neodgovornosti da obezbedi grejanje za minimalno pristojne uslove rada - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati