Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

02. 06. 2020. 16:15 18

"Izbori su apsurd, borimo se za slobodu protiv SNS jurišnika"

Reditelj Kokan Mladenović je govoreći u Novom danu o našoj političkoj sceni rekao je da je ona "kindergarden", a Aleksandra Vučića na video konferencijama ocenio kao "čarobnjaka iz Oza".

- To je dečije igralište, gomila nevaspitane, razmažene, dobrim delom agresivne dece, koja ni o čemu ne može da se dogovori. Da ima kvaliketne alternative narod bi se verovatno nekome i priklonio. Ali to prepucavanje, to sve zajedno ne znači ništa u toj grupi bez ikakvog kompasa - kaže Mladenović.

- Mi živimo u zemlji gde je sve jasno, imate čarobnjaka iz Oza koji stoji sam pred hiljadu ekrana i govori neke fraze virtuelnim ljudima. Moraju da postoje uslovi demokratije da bi moglo da dođe do ozbijnih izbora. Apsurdno je govoriti o izborima - to će biti grčevita borba da se sačuva malo slobodnih mesta u Srbiji i juriš SNS da kompletno Srbiju stavi pod svoju kontrolu - ističe reditelj.Govoreći o odluci REM-a da zabrani spot SNS sa detetom, Mladenović je rekao da smo tako saznali da REM postoji.

- Lepo je saznanje da REM postoji, drago mi je da je zabranjen, nedopustivo je da se to radi deci - ocenio je.

Ipak, kako kaže, ne zabranjuju se rijalitiji, mnoge druge zloupotrebe medija, a to je fingiranje demokratije.

- Pokazujete da nešto funkcioniše, ali oni će napraviti još 20 novih spotova. To je kampanja u kojoj su oni sami sa sobom. Oni su jedini u toj trci, to deluje kao neki Gotam, kao strip o nekom poremećenom gradu gde postoji jedan izopačeni čovek koji se takmiči sam sa sobom - dodao je.Upitan kada će ponovo početi da rade pozorišta, Mladenović je odgovorio da je apsurdno da su kafići prepuni, igraju se utakmice, nema socijalne distance, a teatri još uvek ne rade.

- Za razliku od barova i utakmica, pozorišta mogu biti subverzivna, možete poželeti kad izađete da nešto promenite - objašnjava on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati