Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

01. 06. 2020. 13:09 1

"Balkanski tok od značaja za razvoj Srbije i Bugarske"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas u Bugarskoj da je izgradnja gasovoda Balkanski tok od suštinskog značaja za razvoj dve zemlje i za njihovu saradnju i da mnogi ljudi ne razumeju u potpunosti značaj tog projekta.

- Izgradnja tog gasovoda i za Bugarsku i za Srbiju znači rast ekonomije, rast industrije ali i obezbeđivanje naših domaćinstava tim energentom. To je investicija čije rezultate ne vide svi odmah, ali je od strateškog i dubinskog značaja za napredak naših država - rekao je Vučić nakon što je sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim obišao gradilište tog gasovoda i magistralnog puta od granice do Sofije.


Vučić je rekao da je srećan što vidi da ti radovi napreduju brzo i kvalitetno i izrazio nadu da će se u kratkom roku taj gasovod povezati sa Srbijom i kod Zaječara i kod Niša, preko interkonektora koji se gradi uz podršku Evropske unije.

Predsednik Srbije je dodao da se raduje i završetku magistrale, odnosno autoputa od bugarske granice prema Sofiji jer će to omogućiti da se iz Beograda od glavnog grada Bugarske stigne za tri sata.


On je zahvalio Borisovu na podršci Srbiji na evropskom putu i dodao da Srbija doživljava Bugarsku kao istinski prijateljsku državu i bugarski narod kao bratski.

"Mnogo smo truda uložili u popravljanje odnosa i hvala Borisovu za to", rekao je Vučić.

Trgovinska razmena Srbije i Bugarske u prošloj godini jeprema rečima Vučića iznosila 1,4 milijarde evra, ali su od početka godine rezultati lošiji zbog epidemije korona virusa, odnosno "april je bio nepostojeći mesec".

- U budućnosti vidim dobre ekonomske odnose dve zemlje i stalni rast - kazao je Vučić i pozvao Bugare da u što većem broju posećuju Srbiju gde su dobrodošli, kao i građane Srbije da idu u Bugarsku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati