Društvo i ekonomija

T. Dragojević

31. 05. 2020. 10:34 53

Državna sekretarka Juriću: A, gde ste vi bili kad je Tijana ubijena?

Biljana Popović Ivković, državna sekretarka MUP-a Srbije, izgovorila je jutros neverovatnu rečenicu i Igora Jurića, oca zverski ubijene Tijane, upitala "gde je on bio kad se zločin dogodio".

Državna sekretarka i osnivač Fondacije ''Tijana Jurić'' svađali su se jutros na TV Prva, po njenom mišljenju Jurić mora da kaže ko je poznati političar koji zlostavlja decu, o kojem je pre nepuna tri meseca prvi put govorio. 

U konstantnoj raspravi gostiju voditeljke Marije Stamenić, dok su oboje pričali o nestaloj deci, onoj koja beže od kuće ili nestaju, Jurić je rekao da su institucije zakazale kada je spasavanje života njegovog deteta bilo u pitanju.

- Mi smo pronašli ubicu - reagovala je Popović Ivković.

- Zašto niste pronašli živo dete? - pitao je Jurić.

 - A, gde ste vi bili tada - izgovorila je državna sekretarka MUP.

Otac ubijene devojčice šokirano je odgovarao:

- Kako vas nije sramota?! Gde sam ja bio?? Sram da vas bude, sram vas da bude!!

U naelektrisanoj atmosferi razgovora nije moglo ni biti, Ivković Popović se sve vreme žalila da Jurić opstruira emisiju, da se bavi manipulacijom javnosti i da neće da kaže ko je političar pedofil jer to ne zna.

- Ja sam bio u ministarstvu, razgovarao sa ljudima... Oni koji to znaju, plaše se da govore o tome jer nemaju adekvatnu zaštitu. Gospođa Biljana i ja smo se stalno čuli i nije bilo potrebe da izlazi u medije i postavlja jedno te isto pitanje. Kad budem imao konkretne dokaze, ja ću sa njima izaći, nemam nikakvih tajni. Imali ste tri meseca da pitate da li nekako možete da pomognete, ali ste priču provlačili preko medija - tvrdi Jurić.

Na pitanje voditeljke, državna sekretarka kaže da u Srbiji nema nijednog nestalog deteta, nego od brojke 1.500 su deca koja "beže od kuće". Sistem "amber alert" znači da su u roku 24 časa javnost i mediji alarmiraju o slučaju nestanka ili otmice deteta, za koji se Jurić zalaže i zbog čega je predao potpise građana inistitucijama.

- To nisu nestala deca, ona beže od kuće. Deca su pronađena i vraćena roditeljima ili starateljima. Mi nemamo nestale dece. A ovaj razgvor nema smisla jer Jurić još nije rekao ko je političar pedofiil - dodala je Biljana, a ona je Jurić otkrio delove razgovora u kabinetu Ane Brnabić.

- Imam svedoke u kabinetu premijerke da je Biljana bila protiv sistema "amber alert". Imam svedoke! - još jednom glasno govori Jurić.

- To nije tačno, vi ste to izmislili! Rekla sam da je policija sa tužilaštvom sposobna da prepozna krivično delo otmica. Kako možete to da kažete? Mi želimo naš "amber alert", još snažniji... To je potpuna neistina, policijski službenici sa saradnjom tužilaštva, oni svoji znanjem i iskustvom mogu procene da li se dete udaljilo od kuće ili je reč o krivičnom delu. Vi taj posao ne znate - kaže Biljana Ivković Popović. 

Kao glavni razlog zbog kog Jurić ne želi da izađe sa informacijama naveo je da to dete posle onog što on kaže, može da bude ubijeno. Takođe, kaže da je saglasan sa mišljenjem ministra Nebojše Stefanovića da se od ovog slučaja pravi medijska senzacija.

- Nisam ja ni sudija ni tužilac, ja radim svoj posao. Ako me tužilaštvo pozove, ja ću reći šta imam, neću detalje iznositi ovde. Samo želim da kažem da su institucije često zakazale - podvukao je Jurić. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 53

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati