Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

26. 05. 2020. 12:01 2

Mihajlović optužuje Crnu Goru za nedemokratsko ponašanje

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da je odluka Vlade Crne Gore da ne otvori granice sa Srbijom u suprotnosti sa principima slobode kretanja na kojima se zasniva Evropska unija i da ne doprinosi dobrosusedskim odnosima u regionu, saopštio je njen kabinet.

- Crna Gora je u procesu evropskih integracija napredovala dalje od Srbije i nekih drugih zemalja u regionu, pa bi u skladu s tim trebalo da bude primer za druge. Umesto toga, veštački se kreiraju nove barijere između ljudi na ovim prostorima, koji su na svaki način upućeni jedni na druge, a odgovornost za to je pre svega na političarima - rekla je ona.


Dodala je da "nikakvo zaklanjanje iza virusa ne može da sakrije nastavak nedemokratskog ponašanja Vlade u Podgorici prema Srbiji i pripadnicima našeg naroda, protivno vrednostima i praksi Evropske unije, čijem članstvu čitav region teži".

- Ova odluka, međutim, jasno poručuje i da more nema samo Crna Gora i verujem da će naši građani razumeti i tu poruku - navela je Mihajlović.


Crnogorski zvaničnici najavili su da će ta zemlja prvih dana juna otvoriti granice prema onim državama koje budu ispunjavale epidemiološke kriterijume Instituta za javno zdravlje, odnosno u kojima je broj zaraženih korona virusom 25 na 100.000 stanovnika.

Prve zemlje su prema kojima će Crna Gora otvoriti granice su Hrvatska, Slovenija, Austrija, Nemačka, Mađarska, Albanija i Grčka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati