Društvo i ekonomija

23. 05. 2020. 14:12 0

"Biće podeljeno 827 stanova"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je na današnjoj ceremoniji otvaranja zgrade za izbegle porodice u Krupnju kazao da će se u okviru Potprojekta 5 Regionalnog stambenog programa podeliti 827 stanova u 25 lokalnih samouprava.

 

On je tom prilikom rekao da su se porodice u stanove u Krupnju uselile u martu, ali da svečanost nije mogla da se održi zbog epidemije koronavirusa.

Dačić je takođe najavio da će uskoro biti useljenje zgrada u Svilajncu, Sevojnu, Bačkom Petrovcu i Bačkoj Palanci, kao i da je završen kompleks zgrada sa 276 stanova u Novom Sadu.

- Regionalni stambeni program po mnogim ocenama iz medjunarodne zajednice predstavlja uspešan primer saradnje u regionu i dokaz je da je moguće uzajamno saradjivati na bazi poštovanja, razumevanja i saglasnosti o zajedničkim interesima. Nadamo se da ćemo nastaviti u istom duhu i proširiti našu saradnju, a sve u cilju stvaranja uslova za bolji kvalitet života svih naših građana i razvoj celog društva - rekao je Dačić.

Regionalni stambeni program ima za cilj da stambeno zbrine najugroženije porodice sa prostora bivše Jugoslavije koje imaju status izbeglih lica, a pored Srbije se sprovodi u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Ukupna vrednost radova u Krupnju je oko 175 hiljada evra, finansijska sredstva za izgradnju objekta obezbedjena su delom iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, dok je zemljište i prateću infrastrukturu donirala opština Krupanj, saopštio je Komesarijat za izbeglice i migracije. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati