Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 05. 2020. 13:57 1

"Očekujem postupke protiv Stefanovića, Rebića, Dolovac"

Narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović dobio je poziv Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu da u četvrtak, 28. maja u 10 časova dođe na saslušanje u svojstvu osumnjičenog zbog krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi st. 1 КZ. Poziv je potpisala Biljana Mićanović, zamenik javnog tužioca.

- Srpski pokret Dveri potvrđuje da će se Boško Obradović odazvati pozivu Tužilaštva i da se neće pozivati na poslanički imunitet. Takođe, izražavamo zadovoljstvo zbog početka ispunjavanja naših zahteva o neselektivnom radu tužilaštva i sudova u Srbiji, i nadamo se da će ovo i druga tužilaštva ovako hitno i ažurno pokrenuti istražne radnje i sudske postupke po krivičnim prijavama Boška Obradovića protiv Aleksandra Vulina, Aleksandra Vučića, Nebojše Stefanovića, Branka Stefanovića, Vladimira Rebića i Zagorke Dolovac, kao i za učinjena krivična dela u svim do sada nerasvetljenim aferama i slučajevima kriminala i korupcije za koje su osumnjičeni brojni visoki predstavnici vlasti, kao što su afere "Кofer", "Banana", "Helikopter", "Кrušik", "Lažne diplome i doktorati", "Jovanjica" i ubistva Olivera Ivanovića i Stanike Gligorijević - navedeno je u saopštenju Dveri. 

 

Dalje se navodi da se raduju dokazivanju istine o onome što se zaista desilo 8. maja na protestu ispred Doma Narodne skupštine i očekuje odbacivanje krivične prijave protiv Boška Obradovića i druge trojice osumnjičenih.

- Nadamo se istom takvom otkrivanju istine, krivičnim gonjenjima i sudskim epilozima u svim drugim pomenutim slučajevima za koje ima pravnog osnova. Sada je Tužilaštvo na potezu da pokaže i dokaže da li u Srbiji postoji vladavina zakona i da li radi nezavisno od izvršne vlasti i neselektivno prema svim učesnicima političkog života, bez obzira da li su iz vlasti ili opozicije - navedeno je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati