Društvo i ekonomija

DIrektno.rs

20. 05. 2020. 16:55 0

Apel 474 profesora i lekara: Pinku zabraniti ozoniranje

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti je povodom pokretanja postupka protiv TV "Pink" zbog promovisanja ozoniranje REM-u dostavilo u formi prijave predlog da se TV "Pink" izrekne mera zabrane promovisanja ozoniranje.

- Takođe je ukazano da bi u slučaju nastavljanja daljeg kršenja Zakona o elektronskim medijima trebalo primeniti mere zabrane emitovanja programa odnosno u krajnjem slučaju i oduzimanje dozvole - saopštili su iz Udruženja.

Posebno napominjemo da je grupa od 474 profesora i lekara uputila apel kojim se pored ostalih poziva REM na reakciju, kazali su.

- U apelu se ističe da medicinske procedure i sredstva koja se mogu upotrebljavati u lečenju ili prevenciji bolesti, prolaze rigorozne procedure u kojima se kontroliše njihova primena i ispituju potencijalni neželjeni efekti kod pacijenata. Za lečenje virusa COVID-19 zvanično su odobrene četiri terapije (leka) među kojima nije ozoniranje koje se ne primenjuje zvanično ni u jednoj zemlji, a uprkos tome, terapija ozoniranjem je više puta promovisana na TV "Pink", čime se u neposrednu opasnost dovode građani koji istu promociju vide na kanalu koji je nosioc nacionalne frekvencije.

UZUZ posebno napominje da je pre više od godinu dana REM-u podneta prijava zbog promovisanja nadrilekarstva od strane Miroljuba Petrovića, zbog čijih saveta promovisanih putem TV "Pink" i TV "HAPPY" je prema pisanju medija jedna osoba preminula, kao i da o podnetoj prijavi REM još nije odlučivao.

Predstavnici apela pokrenuli su peticiju kojom se traži zabrana daljeg promovisanja ozoniranja na platformi “Kreni-promeni” peticije.srbijaupokretu.org

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati