Društvo i ekonomija

Direktno.rs

05. 05. 2020. 18:04 13

SNS funkcioneri u Nišu organizovali bakljade! Nezadovoljni odzivom

"Ovo se odnosi na sve funkcionere i članove OO koji žive na teritoriji grada... Ne mogu da verujem da je teško da odemo do prozora i terase i pustimo 'Đilase, lopove', pa i da skandiramo... Svako ko je trebalo da pošalje snimak, nažalost, aktivisti su bili bolji od vas funkcionera", jedna je u nizu poruka, koje su visoki funkcioneri Srpske napredne stranke razmenili, a do kojih je Direktno.rs došao.

Iako je od samog starta bilo jasno da iza paljenja baklji po krovovima i vređanja opozicionih lidera stoji Srpska napredna stranka, iako je narodni poslanik ove stranke Vladimir Đukanović sam snimao kako to radi i u Skupštini pozivao građane da čine isto, iako su viđeni mnogi visoki SNS funkcioneri kako to čine, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kategorički je odbio da njegova stranka i on lično imaju bilo kakve veze sa tim, te da bakljade i uvredljiva skandiranja organizuju "udruženja mladih".

Kako Direktno.rs saznaje, iz izvora bliskih kabinetu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, u redovima SNS došlo je do nezadovoljstva zbog slabog odziva funkcionera prilikom akcija bakljade i skandiranja. Tome u prilog govori prepiska u Viber grupi "IZBORNI ŠTAB OO SNS Pantelej", između predsednika te opštine Bratimira Vasiljevića, Bojana Kostića, direktora Osnovne škole "Njegoš" i Nenada Stankovića, koji je Odlukom Vlade Srbije 2017. godine imenovan na mesto predsednika Nadzornog odbora Niške banje.

- Drage moje kolege, direktori, kandidati, i ako svi dobro znate moj temperament suzdržaću se i reći samo SRAM VAS BILO!!! One koji nisu ispoštovali svoju stranku - napisao je Bojan Kostić.

Kritici upućenoj visokim funkcionerima koji se nalaze u Viber grupi, pridružio se i predsednik opštine Pantelej Bratimir Vasiljević.

- Poštovani članovi SNS opštinskog odbora, iznenađen sam nepoštovanjem svoje stranke od koje ste dobili sve. Pozivu Izvršnog odbora odazvalo se svega šest do sedam članova Opštinskog odbora. Ukoliko Vam je ispod časti da radite za svoju stranku podnesite ostavku i nemate nikakvu obavezu - poručio je i šef OO SNS Pantelej.

Zanimljivo je da je isti Bratimir Vasiljević 30. aprila za "Južne vesti" rekao da nema apsolutno nikakve veze sa paljenjem baklji, te da ne zna o čemu se radi, iako je viđen na licu mesta. Na pitanje novinarke ko je organizovao članove i ko stoji iza bakljade, Vasiljević je odgovorio:

- Ne, ja sam radio druge poslove. Ja sam organizovao volontere da pakete dele do pola 10 uveče. Ne znam verujte, nisam u toku, ja sam do pola 10 bio sa ljudima. Zvali su me ljudi da intervenišem ako nešto treba, ako imaju neki problem i to je to.

Izgleda da je Bratimir Vasiljević slabog pamćenja. Međutim, u prepisci na Viber grupi, najoštriji je bio Nenad Stanković.

- Tuđa deca i porodice nisu bitna. Njih bi da siluju, kolju, pljačkaju, ubijaju... Malog Vukana bi da hapse, Danila, Milicu, sve Naprednjake i patriote... ali će da kukaju kao sinje kukavice ako se samo spomene njihovo ime, pljačke i zlo koje su naneli Srbiji dok su bili na vlasti!!!

Ispod je nastavio...

- Ovo se odnosi na sve funkcionere i članove OO koji žive na teritoriji grada... Ne mogu da verujem da je teško da odemo do prozora i terase i pustimo 'Đilase, lopove', pa i da skandiramo... Svako ko je trebalo da pošalje snimak, nažalost, aktivisti su bili bolji od vas funkcionera... Naravno sve ovo biće predmet analize... Sve pohvale onima koji su izvršili stranački zadatak, na žalost malo ih je podvlačim još jednom funkcionera...

Podsetimo na predsednikove reči: Nije ništa moja stranka organizovala, jer im ja to ne bih dozvolio... To je organizovalo neko udruženje mladih. 

Ovakvih "udruženja mladih" u Srbiji ima svuda osim u Šapcu, Paraćinu, Čajetini i Starom gradu, pa opet nisu uspeli da nadglasaju buku koju nezadovoljni građani stvaraju širom Srbije u 20.05.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati