Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

06. 04. 2020. 14:18 1

Odloženo suđenje Babićevom vozaču za nesreću u Doljevcu

Suđenje vozaču "Koridora Srbije" Dejanu Stanojeviću za nesreću na naplatnoj rampi Doljevac, zakazano za 8. april, odloženo je do daljnjeg zbog vanrednog stanja i epidemije koronavirusa, saznaje danas agencija Beta u Osnovnom sudu u Nišu.

Portparol tog suda Vladimir Rakonjac rekao je da će datum održavanja ročišta biti naknadno određen.

- Zbog novonastale situacije sud radi sa smanjenim kapacitetom i održavaju se samo hitna suđenja - kazao je Rakonjac.

Na ročištu koje će uslediti biće saslušani sudski veštaci i biće pregledan snimak nesreće koja se dogodila 31. januara prošle godine, u kojoj je poginula Stanika Gligorijević (52), dok je još pet osoba povređeno, medju njima i direktor Koridora Zoran Babić.

Na prethodnom ročištu, održanom 12. februara, saslušani su svedoci nesreće, među kojima je bio i direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić. On je tom prilikom izjavio "da bi voleo da vrati vreme unazad i da taj dan nije ni postojao".

Babić je ostao pri iskazu koji je ranije dao tužilaštvu i ponovio da je u momentu sudara spavao na zadnjem sedištu "škode superb", dijagonalno od vozača i da su ga probudili kočenje i inercija. On je kazao da je tek u bolnici saznao da je u nesreći poginula Stanika Gligorijević, a da je on zadobio prelom kuka.

Kao svedoci saslušani su i Srđan i Mirjana Aleksić iz Debelice, zet i sestra nastradale Stanike, koji su bili vozač i suvozač u "opel astri" u koju je udario automobil "Koridora Srbije" dok su čekali da plate putarinu. Mirjana Aleksić je istakla na sudu da njen suprug i ona traže "samo istinu, pravdu i originalan snimak".

- Snimak koji je pomenut na suđenju nije original, to je falsifikat. Originalni snimak se nalazi u Beogradu i želimo da idemo da ga pogledamo. Bila sam u komi i ne znam šta se dešavalo. Želim istinu i ta dva minuta snimka kojih nema - rekla je Aleksić.

Tužilaštvo je zatražilo da se Stanojeviću izrekne zatvorska kazna od pet godina i da mu u istom periodu bude zabranjeno upravljanje motornim vozilom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati