Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

06. 04. 2020. 13:01 1

"Nova bolnica do 21. aprila, radovi u tri smene"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je u krugu Vojnomedicinskog centra Karaburma obišao radove na obnovi postojeće i izgradnji dela zgrade koji će biti nova bolnica namenjena pacijentima obolelim od koronavirusa.

Nova bolnica je donacija firme "Termomont" i partnera, a imajući u vidu namenu i hitnost gradnje, radnici će radove izvoditi u tri smene 24 časa dnevno, kako bi do 21. aprila objekat bio završen, saopštilo je ministartvo odbrane.Vulin je istakao da je veoma ponosan ne samo na brzinu radova i ogroman entuzijazam ljudi koji izvode radove, već i na sposobnost privatnog sektora da ne razmišlja ni o profitu ni o novcu, nego da u trenucima krize dođe i pomogne svojoj državi.

- Vrednost ovih radova je više od 30 miliona dinara. Niko nije ni pomislio da traži bilo šta od svoje države, niko se ne bi ljutio ni da se nisu javili. Niko od njih ne očekuje da urade ono što su uradili i ono što su ponudili, ali oni su došli sami i pitali šta mogu da pomognu - rekao je Vulin.
Kako je naveo, da je to poruka i za sve građane Srbije i da svako treba da pomisli šta je uradio za svoju državu, a "ne samo da budemo ponosni na preduzetnike koji su u stanju da urade nešto što ni mnogo veći i organizovaniji ne mogu da urade".

Vlasnik i direktor firme "Termomont" Dejan Burčul izjavio je da je danas treći dan radova, na terenu je 71 radnik, a da se radi i u unutrašnjosti objekta.

- U toku današnjeg dana biće završen i krov, a od danas radimo u tri smene. Radi se rekonstrukcija 1.000 kvadrata, dogradnja još 300 kvadrata novog objekta, a vrednost je oko 30 miliona dinara - rekao je Burčul.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati