Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 04. 2020. 13:41 2

SSP: Pravna zaštita protivustavno hapšenim građanima

Stranka slobode i pravde je formirala Advokatski tim za odbranu ljudskih prava tokom vanrednog stanja. Ovaj tim će pružati pravnu zaštitu svim građanima koje budu uhapšeni i krivično gonjeni protivno Ustavu Republike Srbije i krivičnom zakonodavstvu, istakao je potpredsednik ove stranke Borko Stefanović.

- Poslednjih nekoliko dana svedoci smo očiglednom pokušaju zloupotrebe pandemije od strane vlasti, da bi se obračunala sa kritikom njene nesposobnosti da zaštiti zdravstvene radnike i građane. To se čini prebacivanjem odgovornosti na građane, iako oni potpuno poštuju mere zaštite uprkos nestašici zaštitnih sredstava, i ućutkivanjem ono malo nezavisnih medija koji su preostali u Srbiji. Sve više se hapse građani za kršenje kućne izolacije iako im ta mera nije ni bila određena, a takođe se donose nezakonite presude u tzv. "skajp suđenjima". Tome se mora stati na put jer će Srbija opet postati tako sramota Evrope - naveo je Stefanović.

Građani iz cele Srbije kojima treba pravna pomoć se mogu javiti tokom celog dana na telefon 063/323825 ili na mejl pravnitim@ssp.rs.

- Advokatski tim će pružati zaštitu na potpuno nestranačkoj osnovi, odnosno svakome kome je potrebna i opravdana bez obzira na starost, pol, nacionalnu, versku, političku ili drugu orijentaciju - navodi on.

- Stranka slobode i pravde takođe poziva građane da potpuno poštuju mere socijalnog distanciranja i druge opravdane mere koje su propisane u cilju suzbijanja epidemije korona virusa. Pravna zaštita se neće pružati u slučajevima namernog i neopravdanog kršenja propisa mera - zaključuje Borko Stefanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati