Društvo i ekonomija

Marko Marjanović

29. 03. 2020. 11:01 0

Marko Marjanović: U ovim teškim vremenima...

U ovim teškim vremenima, vidi se ko je pravi patriota, ko zaista voli ovu zemlju i želi joj dobro. Svi već znamo za donacije fonda Novaka Đokovića, Dejana Stankovića, Ane Ivanović i verovatno još nekih poznatih sportista i javnh ličnosti. Beskrajno im hvala za svaku akciju, podršku, pomoć. Ali bih voleo da pomenem i neke "male" a tako velike ljude.

Iako su želeli da ostanu anonimni, ne mogu to da dozvolim. U pitanju je kompanija "Albo", mogao bih reči čak da je u pitanju porodična firma. Porodična, kažem, jer se svi zaposleni osećaju kao deo tima, porodice. Dok pojedini multimilioneri, mega, sega, giga biznismeni otpuštaju svoje radnike, ovde to nije slučaj. Naprotiv, svi zaposleni i dalje primaju pune plate.

Na moje pitanje: "Kako ćete da izdržite sa umanjenim obimom posla?", Aleksandar i Boban Nešković su spremno odgovorili:

- Radili su kod nas i kad je bilo mnogo bolje vreme i jako puno posla, ovo je najmanje što možemo da uradimo za naše radnike, ne mislite valjda da ćemo ih ostaviti sada na cedilu?

Svaka Vam čast. Vi ste primer kakav bi odnos vlasnici firmi, preduzeća trebalo da imaju prema svojim zaposlenima. Toma "Mona" bi mogao da nauči nešto od Vas. Na primer, o ljudskosti, o solidarnsti, humanosti. Da ne zaboravim, ta divna ekipa ljudi je donirala 300.000 rukavica i 5.000 zaštitnih odela!

Za zdravstvene radnike koji su u prvim borbenim redovima i bore se za zdravlje svih nas. Momci, ponosni smo na vas. Vraćate veru u ljudskost. Nisu želeli ni da se slikaju, ni da daju intervju. Dostavili su pomoć i otišli nazad u svoje pogone da nastave sa proizvodnjom i pokušaju da pomognu još više ovom prilikom bih zamolio i vlasnike velikih kompanija, mnogo većih od ove pomenute da ne daju više moralnu podršku, već materijalnu. Da se odreknu možda nekog sata na ruci ili par skupocenih odela. Da možda ne kupe najnoviji
automobil ili UV komore za učesnike rijaliti programa.

Pitajte lekare, mislim da su potrebniji respiratori, maske, rukavice i dezinfekciona sredstva. Budite solidarni a ne samo uspešni boznismeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati