Društvo i ekonomija

Predrag Đukanović

25. 03. 2020. 09:31 12

Veseli RTS prisvojio aplauze medicinarima

Radio televizija Srbije je javni servis neke države iz paralelne stvarnosti. Tamo već godinama cvetaju ruže, Srbija dominira Evropom, Aleksandru Vučiću se dive svi svetski zvaničnici, a u doba koronavirusa, aplauz u 20 časova posvećen je radnicima RTS-a. Zvuči neverovatno?

I dok je naš narod, pritisnut mukom i svestan koliku žrtvu podnose medicinski radnici u ovom trenutku, rešio da barem nekako da vetar u leđa tim ljudima u belim mantilima, na braniku otadžbine, sa RTS-a su se setili da prisvoje aplauz. Ili kako oni kažu:

- Za kraj, pogledajte kako su Beograđani u 20 časova podržali sve nas koji moramo da radimo i ovih dana - rekla je voditeljka Dnevnika, nakon čega je išao prilog sa ulica glavnog grada, kojima je odjekivao aplauz upućen medicinskim radnicima.

Naravno, ovo je izazvalo revolt kod građana, a ovakva zloupotreba je toliko nesmotrena, da revolt može dovesti i do obustavljanja ideje aplaudiranja svaki dan u 20 časova. Jer, niko ne želi da aplaudira u čast nekome, a da drugi preuzme zasluge.

- Ja vas molim da neko objasni ovu najavu. Aplauz je podrška zdravstvenim radnicima. Zašto lažete narod? Neće ljudi aplaudirati, misliće da je za vas - napisao je voditelj Ivan Ivanović na Tviteru.

Još oštriji bio je naš proslavljeni glumac Nikola Kojo.

- Pa vi ste gori od bilo kakvog virusa? U ovakvom trenutku vi gušite sve dobro što je ostalo u ovom narodu, porobljenom od strane vaših sendvičodavaca? Pokušavate da prisvojite ljubav namenjenu pravim ljudima, a ne vama, telesnim izlučevinama. Ova diktatura će proći... - napisao je Kojo.

I nije tako davno bila ta 2014. godina kada su pojedini mediji satirično pisali da u Severnoj Koreji izveštavaju o osvojenom Mundijalu, te da se raduju, iako njihova zemlja nije ni bila u Brazilu.

Čak je za Severnu Koreju to bila šala. Ovo sa RTS-om - nije. Nekome je zaista palo na pamet da prisvoji aplauze upućene medicinskim radnicima. I zaista... Gospodo sa RTS-a, ovo je za aplauz šta vi radite...

Šta li ćemo tek gledati sa Olimpijskih igara...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati