Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 03. 2020. 23:21 5

Dokaz: Korona u Srbiji registrovana pre 6. marta

Vest da je vlast u Srbiji prećutala kada je registrovan prvi slučaj koronavirusa u našoj zemlji, izazvao je burne reakcije javnosti. Nakon što je u nedelju Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", izjavila na RTS da je prva infekcija koronavirusom u Srbiji izolovana još 1. marta, a u ponedeljak rekla da je to bio "lapsus", jasno je da lapsusa nema.

Naime, Radio televizija Srbije prenela je 5. marta vest da je Egipat tada registrovao treći slučaj koronavirusa, i to kod muškarca koji se nedavno vratio iz Srbije! Kako je navedeno u pomenutom tekstu, Radio-televizija Srbije prenela je ovu vest pozivajući se na zajedničko saopštenje egipatskog ministarstva zdravlja i Svetske zdravstvene organizacije.

U pitanju je bio četrdesetčetvorogodišnji muškarac, koji se vratio iz Srbije preko Francuske.

Takođe, tada je navedeno i da prema podacima Instituta Torlak, u Srbiji nema registrovanih slučajeva zaraze. 

Dakle, ovo je još jedan dokaz da je u Srbiji zaraženih koronavirusum bilo pre 6. marta, iako je ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao građanima da je tog dana prvi slučaj otkriven u Srbiji. 

Podsetimo, Darija Kisić Tepavčević, rekla je da je prva infekcija koronavirusom u Srbiji izolovana 1. marta, a zatim dodala da je dva dana posle prvog slučaja, 3. marta, zabeležen i drugi slučaj korone.

Glupo je više i ponavljati da je Aleksandar Vučić 4. marta raspisao izbore, da su se potpisi užurbano prikupljali u danima pre toga, i da su otkriveni slučaji koronavirusa prećutkivani. 

Vlast je znala da imamo obolele i o tome nije obavestila građane na vreme. Zato sada svakodnevno slušamo i gledamo uzrujanog predsednika, koji drami na malim ekranima, i govori građanima Srbije kako će biti mnogo mrtvih. 

Zašto, pobogu, to radite i kada ćete prestati?!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati