Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Blic ]

17. 03. 2020. 13:15 50

Krstić: Ugasiti društvene mreže i uhapsiti 1.100 ljudi

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić predložio je danas da se društvene mreže Tviter, Fejsbuk i Jutjub isključe u Srbiji za vreme vanrednog stanja kako bi se, kako je naveo, "suzbila epidemija širenja panike i sprečili njeni potencijalno smrotnosni efekti". Takođe je predložio i hapšenje ljudi!

Krstić je u redovnoj kolumni za "Blic", koja je objavljena u današnjem izdanju ovog lista, napisao da posle proglašenja vanrednog stanja treba razmišljati o opasnostima koje su potencijalno veće od samog virusa, a to je pre svega panika.

- Na internetu postoji, znači, dobro organizovana grupa tzv. opinion makera koji sipaju otrov, lažne vesti i dezinformacije 24/7 - napisao je Krstić.

Dodao je i da "ako se mora vršiti dezinfekcija prostora u kojima je infekcija, neophodno je izvršiti deratizaciju javnog javnog prostora od svih koji svesno, namerno i organizovano obmanjuju građane i destabilizuju sistem njihove zdravstvene zaštite".

- U akciji "Sablja" bilo je uhapšeno 11.000 ljudi. Bilo bi dovoljno privesti desetostruko manje, sada, u akciji "Dezinfekcija i deratizacija". Iako sam ljubitelj društvenih mreža, predlažem da se Tviter, Fejsbuk i Jutjub isključe u Srbiji momentalno - sve dok traje vanredno stanje, jer je to jedini delotvoran način da se suzbije pandemija širenja panike i spreče njeni potencijalno smrotnosni efekti - napisao je Krstić u kolumni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 50

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati