Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

24. 02. 2020. 16:36 0

Dveri: Predloženi zakoni su podvala i glumatanje

Lider Dveri Boško Obradović ocenio je danas da se zakoni koji su na dnevnom redu Skupštine donose kako bi zamaskirali probleme, da njima ništa neće biti rešeno i da su kao i sve što Srpska napredna stranka radi "laž, podvala i glumatanje".

Obradović je na konferenciji za novinare u Skupštini rekao da su se Dveri zalagale za Zakon o ispitivanju porekla imovine od 1990. godine do danas, da je to i SNS obećavao, a sada predlaže zakon koji je pun manjkavosti.

On je pitao zašto se ispituje imovina samo u zemlji a ne u inostranstvu, zašto se ne ispituje imovina pravnih lica, a naročito zašto je porez na imovinu koja nije stečena legalno samo 75 odsto.

Ocenio je da to znači da svaki lopov koji je uhvaćen u krađi treba da zahteva da mu se vrati 25 odsto ukradenog, kao što važi za bogataše.

Obradović je takođe izrazio sumnju da će direktor Poreske uprave kojeg postavlja SNS, sprovoditi zakon protiv čelnika stranke koja ga je postavila.

Kada je reč o zakonu o nestalim bebama, Dveri su predlog ocenile kao skandalozan jer roditelji neće moći da utvrde istinu o tome da li je njihovo dete živo i da li je bilo predmet trgovine.

Takođe, Obradović smatra nedopustivim što u zakonu nema odgovornosti lopova i kriminalaca koji su sakrili istinu o bebama i dodao da je vlast saučesnik u ovom zločinu, naročito ako izglasa zakon koji nudi novčanu nadoknadu za otetu decu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati