Društvo i ekonomija

Predrag Đukanović

13. 02. 2020. 20:45 1

Izbori ili bojkot? Šta kažu tviteraši

Pričate li vi o nečemu što vam ne smeta? Pričate li vi o nečemu što vas ne zanima i nebitno vam je? Sama činjenica da se o bojkotu, što od strane vlasti, što od strane onih koji sebe svrstavaju suprotno, priča svakodnevno i celodnevno, svedoči o tome da je bojkot najskuplja reč na političkoj sceni u Srbiji. Šta o tome kažu na društvenim mrežama?

- Frka je. Neće niko na njegovu utakmicu koja bi se igrala po njegovim pravilima, pred njegovom publikom, pred njegovim sudijama i njegovim delegatima. Pa, sad daj ekonoma i tetkicu oblači u šarene dresove, samo da se neko nađe na terenu - napisao je jedan korisnik društvene mreže.

Očigledno je i javnosti postalo jasno da se pojavljivanje nekih novih stranaka, pokreta i udruženja u poslednje vreme, ne odigrava ni malo slučajno.

- Vučić je suspendovao Ustav ove zemlje ... Radi šta i kako hoće. Čak su mu i Vlada Srbije i ministri sami predali nadležnosti svoje. Predsednik Republike je protokolarna ličnost sa skromnim ovlešćenjina. Tako da mi NE pada na pamet da izlazim na "IZBORE" u reziji AV. Samo Bojkot - dodao je drugi.

Ipak, postoji mnogo onih koji su, iz određenih razloga, odustali ili protiv bojkota, a deklarišu se i protiv vlasti. Šta o njima misle tviteraši?

- Gordana Čomić je u jednom danu dobila veću minutažu na TV-u nego u poslednjih osam godina. I to se može - ako se držite scenarija, ako nećete spominjati afere, katastrofalne izborne uslove, more kriminala i korupcije u kom se davimo... Sve se može - kada se kičma dovoljno savije.

Zbog toga, mnogi smatraju da je jedino rešenje bojkot izbora 2020. godine. Mada, i oko same ideje bojkota se postavlja mnogo bitanja, a čini se da reč nikada nije bila prostija, a složenija - bojkot.

- Objašnjava mi čovek da opozicija mora da napiše jasan program za bojkot. Znači, za ovu zemlju nema pomoći. Osim da nas satre neki virus ko jadne Kineze - zaključio je četvrti.

I tako, raspravka o bojkotu svakodnevno bukti. Oko toga da li je bojkot lekovit za bolesno društvo ili ne, najbolje pokazuju reakcije onih koji su društvo doveli na infuziju. Stvaranje novih stranaka i pokreta. Spuštanje cenzusa. Svakodnevno ispiranje usta bojkotom.

Pitanja su jasna - zbog čega se vlast neke države toliko upinje da opozicija izađe na izbore? Zbog čega se vlast jedne države plaši da opozicija ostane van parlamenta, ako je i ono što ide na izbore opozicija? Zbog čega vlast jedne države insistira na tome da je ispunila uslove, ako su uslovi oduvek postojali, kao i preduslovi za demokratiju i diktatura ne postoji?

Odgovori se sami naziru...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati