Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Predrag Đukanović

13. 02. 2020. 20:45 1

Izbori ili bojkot? Šta kažu tviteraši

Pričate li vi o nečemu što vam ne smeta? Pričate li vi o nečemu što vas ne zanima i nebitno vam je? Sama činjenica da se o bojkotu, što od strane vlasti, što od strane onih koji sebe svrstavaju suprotno, priča svakodnevno i celodnevno, svedoči o tome da je bojkot najskuplja reč na političkoj sceni u Srbiji. Šta o tome kažu na društvenim mrežama?

- Frka je. Neće niko na njegovu utakmicu koja bi se igrala po njegovim pravilima, pred njegovom publikom, pred njegovim sudijama i njegovim delegatima. Pa, sad daj ekonoma i tetkicu oblači u šarene dresove, samo da se neko nađe na terenu - napisao je jedan korisnik društvene mreže.

Očigledno je i javnosti postalo jasno da se pojavljivanje nekih novih stranaka, pokreta i udruženja u poslednje vreme, ne odigrava ni malo slučajno.

- Vučić je suspendovao Ustav ove zemlje ... Radi šta i kako hoće. Čak su mu i Vlada Srbije i ministri sami predali nadležnosti svoje. Predsednik Republike je protokolarna ličnost sa skromnim ovlešćenjina. Tako da mi NE pada na pamet da izlazim na "IZBORE" u reziji AV. Samo Bojkot - dodao je drugi.

Ipak, postoji mnogo onih koji su, iz određenih razloga, odustali ili protiv bojkota, a deklarišu se i protiv vlasti. Šta o njima misle tviteraši?

- Gordana Čomić je u jednom danu dobila veću minutažu na TV-u nego u poslednjih osam godina. I to se može - ako se držite scenarija, ako nećete spominjati afere, katastrofalne izborne uslove, more kriminala i korupcije u kom se davimo... Sve se može - kada se kičma dovoljno savije.

Zbog toga, mnogi smatraju da je jedino rešenje bojkot izbora 2020. godine. Mada, i oko same ideje bojkota se postavlja mnogo bitanja, a čini se da reč nikada nije bila prostija, a složenija - bojkot.

- Objašnjava mi čovek da opozicija mora da napiše jasan program za bojkot. Znači, za ovu zemlju nema pomoći. Osim da nas satre neki virus ko jadne Kineze - zaključio je četvrti.

I tako, raspravka o bojkotu svakodnevno bukti. Oko toga da li je bojkot lekovit za bolesno društvo ili ne, najbolje pokazuju reakcije onih koji su društvo doveli na infuziju. Stvaranje novih stranaka i pokreta. Spuštanje cenzusa. Svakodnevno ispiranje usta bojkotom.

Pitanja su jasna - zbog čega se vlast neke države toliko upinje da opozicija izađe na izbore? Zbog čega se vlast jedne države plaši da opozicija ostane van parlamenta, ako je i ono što ide na izbore opozicija? Zbog čega vlast jedne države insistira na tome da je ispunila uslove, ako su uslovi oduvek postojali, kao i preduslovi za demokratiju i diktatura ne postoji?

Odgovori se sami naziru...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Toalet papir vs korona

Zoran Živković [25.03.2020.]

Video dana

Kakva odbrana - 2

Anketa

Da li penzionerima treba dozvoliti sat vremena šetnje dnevno?

Rezultati