Društvo i ekonomija

M. B.

14. 02. 2020. 07:10 4

Nelegalnu kafanu na Pančiću niko ne sme da pipne?

Nesporno je da je objekat nelegalan i biće srušen do poslednje cigle. Neće ostati trunčica od njega. Pokazaće se vladavina prava. Ja verujem i ne bih da ograničavam da će biti za dva meseca. Hajde da kažemo do kraja godine, ali mislim mnogo brže - rekao je Nebojša Stefanović, ministar policije, u avgustu prošle godine o nelegalnom objektu na Pančićevom vrhu.

Međutim, uprkos obećanjima Stefanovića, ali i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, to se još uvek nije dogodilo.

Naime, korisnik društvene mreže Tviter obajvio je fotografiju bespravnog objekta na Pančićevom vrhu, a od rušenja istog ni traga.

Snežana Mitković, investitorka objekta na Pančićevom vrhu počela je u oktobru prethodne godine sama uklanjanje objekta. Razmontirana je krovna konstrukcija, sklonjena je stolarija na delu objekta i iznet nameštaj, ali veći deo objekta i dalje je tu.

Kako je pisao Insajder , posle rešenja o rušenju u Ministarstvo je stigao zahtev za legalizaciju u kome se navodi da je nelegalni objekat postojao 2014. što nije tačno. Zbog tog dokumenta, koji je u ime investitorke Snežane Mitković dostavila opština Brus, rušenje bespravnog objekta je odloženo.

Ubrzo nakon toga, Ministarstvo građevinarstva je podnelo krivičnu prijavu protiv predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovine uticajem i dve krivične prijave protiv investitorke Snežane Mitković, zbog nelegalne gradnje i falsifikovanja službenih isprava.

Zbog istog slučaja, i to zbog toga što je nelegalnom objektu omogućio da koristi vodu i struju preko preduzeća Skijališta Srbije Dejana Ćika, Ministarstvo je podnelo krivičnu prijavi i protiv direktora ovog preduzeća. Međutim, prijava je odbačena jer je tužilaštvo odlučilo da primeni načelo oportuniteta i odustane od gonjenja Dejana Ćika uz uslov da u humanitarne svrhe uplati 150.000 dinara, pisao je Insajder

Podsetimo, objekat od 1.000 kvadrata na Pančićevom vrhu izgrađen je bespravno u zaštićenoj zoni, nacionalnom parku, krajem 2017. godine. Građevinska inspekcija Ministarstva građevinarstva reagovala je na bespravnu gradnju tek nakon interesovanja javnosti i medija, ali radovi na izgradnji ovog objekta nisu stali ni nakon rešenja o rušenju koje je Ministarstvo građevinarstva izdalo 24. januara 2018. godine, već je u vom objektu otvoren i restoran. 

Zbog čega bespravni objekat na Pančićevom vrhu još uvek nije srušen, uprkos obećanjima nadležnih, upitali smo Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovore. 

Da li se bespravno sagrađeni objekat ne ruši da se ne bi ometali skijaši ili je po sredi nešto drugo, zasad nije poznato.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati