Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

12. 02. 2020. 16:06 1

NIN: MUP obezbeđuju četiri privatne firme

Zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije u Beogradu obezbeđuju četiri privatne firme, među kojima je i BPS sekjuriti koja je pre tri godine osnovana sa ulogom od 100 dinara a čija je vlasnica bivša državna sekretarka u MUP-u, piše nedeljnik NIN u broju od četvrtka.

Kako navodi nedeljnik u novom broju, odluka o angažovanju privatnog obezbeđenja doneta je početkom decembra prošle godine, 23 dana pre nego što je ministar policije Nebojša Stefanović javno priznao da se "razmišlja" o jednom takvom "pilot projektu".

- Okvirnim sporazumom predviđeno je da za usluge obezbeđenja MUP u 2019, dakle za nepunih mesec dana, konzorcijumu koji uz BPS Sekjuriti čine i VIP Sekjuriti, 4GS Sekjur solušn i Tisten grup, isplati 10 miliona dinara, a ove i naredne godine po 50 miliona dinara, bez PDV-a. Ukupno, dakle, sa PDV-om 132 miliona dinara ili 1,12 miliona evra - navodi NIN.

Taj list dodaje da je vlasnika BPS sekjuritija Milena Vuković, a da je portal Insajder ranije otkrio da je ona bila državna sekretarka u MUP-u dok je ministar bio Stefanović.

NIN otkriva da su BPS, u međuvremenu, za iste poslove kao i MUP angažovali i brojni drugi državni organi i preduzeća.Među klijentima BPS Sekjuriti pre MUP-a bili su Uprava za zajedničke poslove republičkih organa Vlade Srbije, Poreska uprava, Beogradski vodovod i kanalizacija, Centar za socijalni rad Beograda, javna preduzeća Pošta Srbije, Infrastruktura železnice Srbije, Srbija kargo i drugi.

- Prema računici NIN-a, ukupna vrednost tih ugovora vredna je nekoliko desetina miliona evra. Kao deo konzorcijuma, BPS Sekjuriti je sa JP Pošta Srbije potpisao ugovor vredan 933 miliona dinara, sa EPS-om na 832 miliona dinara, sa Srbija kargom 113 miliona dinara, sa Infrastrukturom železnice Srbije 105 miliona dinara... - dodao je taj list.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati