Društvo i ekonomija

LJ. S - T. D.

13. 02. 2020. 21:31 0

(FOTO) ČUDESNO! Saobraćajna dozvola važi do 9999. godine

Izdavanje nove saobraćajne dozvole trebalo bi da bude jednostavan proces koji se sastoji od odlaska do određene policijske ispostave, predavanja potrebne dokumentacije i čekanja par dana dok ne dobijete. Ipak, šta raditi kada vam izdaju dozvolu koja važi do 9999. godine?

Naime, jedna Beograđanka je nedavno išla do policijske ispostave u Borči kako bi izvadila novu saobraćajnu dozvolu. Iz stanice je izašla u šoku - na poleđini joj je pisalo da ona važi do 31. decembra 9999. godine?!

- Nama je 2018. istekla saobraćajna i tada smo odličili da uzmemo potvrdu MUP-a, jednu na ćirilici, drugu na engleskom jeziku. I kada smo čuli da je počelo izdavanje novih, pohitasmo u stanicu, platismo 1.700 dinara i kad smo dobili saobraćajnu, iznenađenju nema kraja - kaže nam ova žena i dodaje da trenutno ne mogu da zamene saobraćajnu.

- Sada smo mirni 7979 godina!

Dodajmo da je MUP te 2018. poslao zvaničan dopis svim ministarstvima u okruženju da uvaže potvrdu o produženju dozvole vlasnicima vozila iz Srbije, što je i poštovano pa su naši građani putovali do mora bez problema.

Na pitanje kakva su iskustva sa požutelim papirom imali u inostranstvu, odgovor Beograđanke stiže u vidu anegdote.

- To je posebna priča! Hrvati se smeju, kako s papirom u EU?! Zamislite šta će biti kad vide da datum isteka saobraćajne. Letos smo na putu iz Crne Gore u Dubrovnik stvarno imali problem, mlada policajka nije htela da nas pusti sa potvrdom, nije mogla da shvati da je to do sada bio zvaničan dokumenat. Pri tome, ne zna da čita ćirilicu, a ni engleski joj nije jača strana, pa smo joj prevodili. Ne znam da li je razumela ili nije više htela da ima posla s nama, ali mi smo granicu prešli.

MUP bez odgovora

Da li je u pitanju ljudska greška ili greška softvera MUP-a, kako sumnja naša sugrađanka, u palilulskoj stanici ne znaju. 

- Ne znam čija je greška, dođite u MUP na registraciju vozila da proverite. Možda su pogrešno uneli podatke, ne mogu ja da pričam napamet - "ljubazno" su odgovorili u borčanskoj stanici.

Da li je do softverske greške ili nemarnog unosa podataka? Da li će građani iz svog džepa morati da plaćaju ponovno izdavanje saobraćajne dozvole ili će policija snositi dodatke troškove? Ovo su pitanja koje je Direktno.rs poslao MUP-u 15. januara, a na koja smo ostali bez odgovora do objavljivanja ovog teksta.

Kako je do ovoga došlo?

Vlasnici vozila kojima je 2018. istekla saobraćajna dozvola mogli su taj dokument da produže na tri načina - da uzmu potvrdu MUP-a na dve godine, plate 1.314 dinara privremenu dvogodišnju dozvolu, ili da za 3.707 dinara promene tablice, koje će potom važiti narednih devet godina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati