Društvo i ekonomija

M. Božinović

28. 01. 2020. 14:16 3

Potvrđeno pisanje Direktno - "1 od 5 miliona" izlazi na izbore

Udruženje "1 od 5 miliona" izaći će na predstojeće izbore, saopštila je jedna od organizatorki Valentina Reković, kao što je pisao Direktno.rs. Ovu odluku ne podržava Srđan Marković, jedan od lidera Pokreta, koji se nije ni pojavio na današnjem obraćanju javnosti.

- Drago nam je da su se mnogi oglasili u poslednjih sedam dana i imali šta da kažu na informacije koje smo izneli prošlog utorka. Kao što znate, Sporazum sa narodom nastao je tako što su organizatori protesta pozvali političare da sastave dokument, kojim će postati deo protesta i gde njime neće samo građani biti deo protesta, već će imati odgovornost prema istom tom narodu koji šeta ulicama. Dokument su napisale političke stranke i pokreti, a mi, kao Udruženje, smo inicijatori. Nažalost, prema informacijama kojima raspolažemo, neke od stranaka potpisnika Sporazuma, uz još par manjih pokreta, već uveliko rade na tome da izađu na predstojeće izbore i da će im se u tome pridružiti i pojedini članovi stranaka koji su formalno u bojkotu. U danima pred nama obelodanićemo i koje su to stranke - rekla je Valentina Reković.

Ona je podsetila na osnivanja Udruženja od strane članova Demokratske stranke po beogradskim opštinama.

- Nama je u mesecima pred ovu odluku postajalo sve više jasno da deo opozicije iako su potpisnici Sporazuma, rade na tome da obesmisle sve naše napore da ujedinimo opoziciju i zajedničkim radom donesemo bolje ovom društvu. Drugi deo opozicije, deklarativno u bojkotu, gledaju bez prevelike zainteresovanosti i u potaji se spremaju za liste na lokalu. Isto tako, samostalno donose odluke bez prethodne konsultacije sa svim akterima narodnog bunta i nezadovoljstva i konstantno se utrkuju ko će postati novi lider opozicije. Sve u duhu borbe za bolje sutra, slobode i pravde, demokratije i volje naroda. Da li od takvih da očekujemo da menjaju sistem? Ne.

- Zbog toga će "1 od 5 miliona" izaći na izbore. Nećemo da dozvolimo da prevaranti i "trojanci" opet prevare narod i pojedu nam još četiri godine održavajući Vučića na vlasti. Ovo je obračun sa svima. Sa svima onima koji su od Srbije napravili poligon za svoje politikantske igre, dok isti sistem preživljava decenijama. Zameraju nam neki što se bavimo Macurom i Živkovićem koji nemaju ni jedan odsto podrške. Kažu, to su samo naši izgovori. Pred svake izbore slušamo kako neke stranke imaju jedan odsto a one se umnožavaju - naveli su iz "1 od 5 miliona".

Valentina Reković je istakla da opozicija daje legitimitet Vučićevom režimu, da su "drugi sve obesmislili" i da će "bojkot biti deo budućeg parlamenta".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati