Društvo i ekonomija

M. B.

28. 01. 2020. 14:46 4

SLUČAJ PEJOVIĆ MUP oslobodio batinaše Papića i Antonijevića

Dvojica policajaca, Goran Papić i Tomislav Antonijević, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), koji su 22. oktobra prošle godine pretukli Dejana Pejovića, vlasnika restorana "Jahorina" na Voždovcu, privrednika, doktora nauka i oca troje dece, nakon rasprave koju je imao sa Papićevim ocem Miloradom, vratili su se na posao, jer je disciplinski postupak protiv njih okončan, saznaje Direktno.rs.

Šef uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević izjavio je u novembru prethodne godine, da su zamenik šefa SBPOK-a Goran Papić i šef odseka za borbu protiv opojnih droga Tomislav Antonijević suspendovani sa posla do okončanja disciplinskog postupka, ali po svemu sudeći oni su vrlo brzo vraćeni na svoje funkcije, uprkos tome što su Dejana Pejovića brutalno pretukli. 

Podsetimo, Pejoviću je Milorad Papić tog dana pretio, rekavši mu da je njegov sin Goran kum ministra policije Nebojše Stefanovića.

Dejan Pejović nema informacije da su dvojica pripadnika SBPOK vraćeni na posao, ali kako navodi u razgovoru za Direktno.rs, ta vest ga ne iznenađuje. 

- To je bruka i sramota za zemlju i to je ponovni krah pravosudnog sistema države Srbije. Pa protiv njih je pokrenut disciplinski postupak, a ne krivični. Sve je protivno zakonu i svemu na svetu. Ja nemam objašnjenje. Oni su učinili veliko nedelo prema meni. Podneo sam krivičnu prijavu, ja kao Dejan Pejović, a nije podneo sistem, koji je njih trebao adekvatno da procesuira. Mene su pretukli Goran Papić i Tomislav Antonijević, a Aleksandar Stefanović, inspektor u PU Voždovac, pomogao im je u skrivanju dokaza, vezivao me i objašnjavao mi da sam ja kriv. Uništio je snimke sa nadzornih kamera, tako što je protvno zakonu ušao u moj objekat i uzeo snimke, koji su bili dokaz da su me brutalno pretukli - kaže Pejović i dodaje da je krivične prijave podneo protiv Milorada Papića, njegovog sina Gorana, Tomislava Antonijevića i protiv Aleksandra Stefanovića. 
Kako navodi naš sagovornik, krivične prijave protiv gorenavednih advokat Borivoje Borović podneo je pre dva meseca, i još uvek čekaju postupanje po toj prijavi. 

- Viši javni tužilac je dobio ovaj postupak, ali se i dalje ništa ne događa po mojoj prijavi. Taj isti tužilac je rekao da nema dovoljno dokaza da je Aleksandar Stefanović uništio video snimke, jer sam navodno snimke mogao da uzmem ja. Što nema apsolutno nikakvog smisla, jer meni postojanje tih video snimaka ide u prilog. I moja supruga je telefonom snimila sve, i to smo predali tužilaštvu, a čuje se da ja Miloradu Papiću kažem da su sve snimile kamere - objašnjava Pejović. 

On naglašava da je dobio informaciju da je sektor unutrašnje kontrole MUP pokrenuo postupak protiv Aleksandra Stefanovića, inspektora PU Voždovac. 

- Moju suprugu su zvali da da izjavu i to nam je rečeno. Takođe su nam tad ispričali da osobe koje su me pretukle nisu vraćene na posao, ali oni i dalje voze službene automobile, tako da sumnjam da je laž da nisu vraćeni - objašnjava Pejović. 

Za Direktno.rs podsetio je da je rasprava sa Miloradom Papićem započela, jer je saznao da mu je Papić namerno ogrebao auto, što se i ranije dešavalo, a sve kako kaže, zato što je otvorio restoran u blizini njihovog, pa ga on i njegov sin Goran posmatraju kao konkurenciju.

 - Milorad je pozvao sina Gorana, a kad su stigli pokazivao je prstom namene. Vikao je da legenm, a kad sam legao oni su me šutirali i tukli. Pet minuta su me šutirali, stavili mi lisice na ruke, dok je moja supruga vrištala - pristio se Pejović. 

Podsetimo, lider Dveri Boško Obradović obelodanio je da je Goran Papić od mesta konobara sa završenim mesarskim zanatom došao do mesta zamenika šefa SBPOK-a. Koji fakultet je Goran Papić završio, i na osnovu kojih kvalifikacija je postavljen na mesto zamenika šefa SBPOK-a za samo pet godina, nije poznato.
Papić je u MUP-u zaposlen 2014. godine, na mesto zamenika načelnika SBPOK-a, a na isto je došao preko svog kuma Nebojše Stefanovića.

Za pet godina je od Kabineta ministra, preko Odeljenja za opservaciju i dokumentaciju i Službe za specijalne istražne metode došao do Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, gde je danas zamenik načelnika.

Potvrdu ove informacije tražili smo od MUP-a, ali do objavljivanja ovog teksta, odgovor nismo dobili.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati