Društvo i ekonomija

20. 01. 2020. 14:57 2

POTPISAN Avio-let Beograd - Priština, Tači i Zorana zadovoljni

Srbija i Kosovo danas su sa avikompanijom "Lufthanza" potpisali sporazum koji bi trebalo da omogući obnovu avio linije Beograd - Priština posle više od 20 godina.

Pismo o namerama potpisano je u američkoj ambasadi u Berlinu, u prisustvu ambasadora SAD i specijalnog izaslanika američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela i američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Roberta O'Brajena.

U ime Srbije pismo o namerama je potpisao državni sekretar Ministarstva privrede Milun Trivunac, a sa kosovske strane generalni direktor Kosovske uprave civilnog vazduhoplovstva Kosova Eset Beriša.  

O'Brajen je sporazum nazvao "istorijskim" dodajući da su komercijalne veze "žila kucavica moderne ekonomije".

Na relaciji Beograd - Priština leteće avioni Lufthanzinog prevoznika Eurovings (Eurowings) čiji je predstavnik rekao da će letovi biti obnovljeni pošto Srbija i Kosovo otklone preostale prepreke, prenela je agencija AP.

Predsednik Kosova Hašim Tači pozdravo je potpisivanje pisma o namerama za ponovno uspostavljanje avio-linije Beograda - Priština kao "važan korak za kretanje građana i proces normalizacije".

Ponovno uspostavljanje aviosaobraćaja između Beograda i Prištine može samo da donese dobro, rekla je danas potpredsednica vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović dodajući da se već neko vreme radi na uspostavljanju administativnih i tehničkih uslova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati