Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 12. 2019. 22:36 3

Vučić priznao Crnogorsku pravoslavnu crkvu! (VIDEO)

U intervjuu za beogradsku O2, predsednik Srbije javno je priznao Crnogorsku pravoslavnu crkvu i time šokirao sveštenstvo i vernike u Crnoj gori, Srbiji, regionu i celokupnom rasejanju

- Crnogorska autokefalna crkva i de fakto i de jure postoji i pre uspostavljanja nezavisnosti 2006. god, ali ne možete posle sto godina da kažete, sad mi imamo druga pravila.

Ovu izjavu Vučića možete pogledati u videu od 11:30 minuta.

Ovom šokantnom izjavom odnedavno kontroverzni nosilac ordena Svetog Save, najvišeg odlikovanja SPC, koji mu je dodelio Sinod uprkos protivljenja velike većine vladika, sveštenstva i monaštva iznenadio je celokupnu domaću javnost. 

Već su se pojavili prvi komentari da je ovim potezom Aleksandar Vučić zapravo zario nož u leđa poziciji SPC u Crnoj Gori.

Očekuje se da se u utorak oglasi i Srpska pravoslavna crkva.

Nedugo posle intervjua, iz kabineta predsednika oštro su osudili "maliciozne interpretacije i navode da predsednik apsolutno stoji čvrsto uz svoju Srpsku pravoslavnu crkvu svuda gde ona živi i deluje, pa tako i u Crnoj Gori".

- Nema ni govora o bilo kakvom "posrednom" priznavanju autokefalnosti CPC od strane predsednika kako su to neki mediji zlonamerno pokušali da istaknu. To naravno nije njegov stav. Naprotiv, notorna je činjenica da je jedina kanonski priznata i autokefalna Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori - naglasili su u kabinetu predsjednika Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati