Društvo i ekonomija

Milica Božinović

17. 12. 2019. 18:00 3

"ĐUBRE JEDNO": Direktor vređao porodicu nastradalog radnika

U Osnovnom sudu u Ivanjici danas je nastavljeno suđenje dugogodišnjem direktoru fabrike Milan Blagojević Namenska, Radošu Milovanoviću i ostalima zbog pogibije radnika Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića 2017. godine.

Kako je za Direktno.rs naveo Vladimir Todorić, advokat porodice Milivojević, danas je drugooptuženi Vladimir Lončarević izneo odbranu, a sledeće ročište zakazano je za 7. februar.

- Lončerević je priznao da su koristili kartonske buriće koji su propisom zabranjeni za upotrebu. On je takođe izjavio da su radnicima rekli da "pažljivo rukuju s njima". Kako pažljivo jedan čovek može rukovati sa nečim čija težina ide do 70 kilograma, pogotovo ako više puta na dan diže ta burad? - pita se Todorić dodajući da rukovodioci svaljuju krivicu na poginule kao što su ranije radili za 21 čoveka koji je izgubio život u toj fabrici. 

Porodica nastradalog Milomira srela se danas sa direktorom Milovanovićem. On ih je tom prilikom vređao, a ocu poginulog mladića, Milovanu Milivojevićiu rekao: "Marš, đubre jedno", što se može čuti u video snimku ispod. 

Mirjana Milivojević, sestra nastradalog Milomira, za Direktno.rs rekla je da je jasno da direktora Radoša Milovanovića boli svaki njihov pogled. 

- Pre suđenja je direktor opsovao i uvredio najgorom i najprimitivnijom psovkom mene i moju majku. Smetalo mu je naše gledanje. Posle suđenja je uvredio mog oca i rekao mu: "Đubre jedno smrdljivo". To je ono što se danas dogodilo na suđenju za pogibiju našeg Miše. Ako je porodica mog mrtvog brata nešto skrivila ponovo se izvinjavam - rekla je Mirjana. 

Danas ispred suda u Ivanjici nije bilo "spontanog" okupljanja radnika radi podrške Milovanoviću, koji su na prvom ročištu 3. oktobra vređali članove porodice Milivojević. Podrška direktoru su bili Dragić Šuljagić, predsednik sindikata u pogonu Raketna goriva, kao i još nekoliko predstavnika sindikata i poslovodstva. Na sledećim ročištima očekuje se da odbranu iznese i trećeoptuženi rukovodilac zaštite na radu Tomo Stojić. Na pitanja pred sudom neće odgovarati prvooptuženi direktor fabrike Radoš Milovanović, jer je iskoristio to zakonsko pravo.

Nakon iznošenja odbrane optuženih, na nekim od narednih suđenja, svoje mišljenje izneće i svedok Marko Mitrović, takođe radnik fabrike Milan Blagojević Namenska kome prošle godine nije produžen ugovor o radu na određeno vreme, a koji je promenio iskaz tokom saslušanja u tužilaštvu.

Nakon svedoka, očekuje se da bude saslušana i porodica poginulog radnika Milomira Milivojevića. 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati