Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

12. 12. 2019. 07:58 0

Mišković: Državni vrh nema uvid u pravo stanje domaće ekonomije

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković izjavio je da bi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić predložio, kad bi uopšte imao priliku za to, da razgovaraju sa srpskim privrednicima, a ne samo sa stranim investitorima.

- I predsednik Vučić i premijerka Brnabić trebalo bi što više da pričaju sa ovdašnjim biznismenima, da čuju stvarne probleme sa kojima se oni suočavaju, da čuju predloge kojim bi putem trebalo da ide privreda i kakvi su zakoni neophodni da bi se ti ciljevi ostvarili. Mislim da državni vrh zapravo i nema pravi uvid u stanje domaće ekonomije, a znanje je osnov napretka - rekao je Mišković, u intervjuu za novi broj nedeljnika NIN.

On je rekao, da vlada i predsednik Srbije imaju političke savetnike, među kojima ima i stranaca, Austrijanaca, Italijana, Engleza, ali nije čuo da imaju bilo kog stranog savetnika za ekonomiju, a "to dovoljno govori".


Prema njegovim rečima, "Srbija će biti mnogo srećnija zemlja ako se u ekonomskoj politici budu pitali oni koji vode biznis, oni koji zapošljavaju i plaćaju porez".

Kako je rekao, "ne pričam o Miškoviću, već o svim biznismenima u Srbiji".

- Ali kod nas tradicionalno vlada neki strah od poslovnih ljudi i ispada da je bolje da bilo ko kreira uslove privređivanja, političari bez iskustva, teoretičari bez prakse, samo da to nikako ne rade oni koji se u poslovanje razumeju. Da li je to vama logično? - upitao je Mišković.

On je rekao da bi mu bilo drago da je "znak pomirenja" između njega i izvršne vlasti to što konačno počinje nešto da gradi u Srbiji, mada "ne zna šta oni misle".
- Radujem se što smo dobili prvu dozvolu za novu poslovnu zgradu, ali naše druge investicije, koje smo planirali u Beogradu, mnogo su značajnije - rekao je Mišković, koji je prvostepeno osu-en u Specijalnom sudu na dve i po godine zatvora za utaju poreza.

Kako je naveo, "samo projekat šoping mola na Autokomandi vredi 250 miliona evra, a tu su i Delta centar, odnosno hotel Interkontinental i još jedna poslovna zgrada na Novom Beogradu".

- Svi ti projekti vrede mnogo više od ovog za koji smo konačno dobili dozvolu. I pri tome spremni smo, čim dobijemo potrebne dozvole, da u roku od tri meseca krenemo u realizaciju investicija vrednih 500 miliona evra - rekao je Mišković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati