Društvo i ekonomija

[ Izvor: Fonet ]

11. 12. 2019. 15:04 0

"Kako garaža u Kragujevcu košta koliko i stan?"

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu zatražio je danas od lokalne vlasti da objasni kako je izgradnja javne garaže od 6.700 metara kvadratnih dostigla cenu od tri miliona evra, odnosno 450 evra po kvadratu, navodeći da toliko košta i cena izgradnje kvadratnog metra luksuznog stana.

- Pored toga, investitor stambene zgrade ima obavezu da kupi građevinsko zemljište za objekat koji gradi, dok grad za svoju investiciju dobija besplatno građevinsko zemljište površine oko 12 ari - rečeno je na današnjoj konferenciji za medije održanoj pored gradilišta.

 

Zatražen je i odgovor zašto je posao poveren austrijskom "Štrabagu", koji je u Srbiji poznat po rekonstrukciji Trga republike i izgradnji stambenih zgrada u Beogradu na vodi. Postavljeno je i niz drugih pitanja koja se odnose na ekološku zaštitu, odvijanje saobraćaja u okolini garaže, nedstaka zelenih površina i igrališta za decu.

Posebno je isaknuto pitanje svrsishodnosti izgradnje garaže i da li je ona u interesu građana, ili se gradi u interesu obližnjih hotela i kompanija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati