Društvo i ekonomija

[ Izvor: Jugmedia/Danas ]

02. 12. 2019. 17:17 1

Novi vlasnik Megatrenda bio loš đak, Leskovčani ga optužuju za prevaru

Vest da je Dejan Đorđević kupio privatni Univerzitet Megatrend u Beogradu podigla je prašinu posebno u Leskovcu, rodnom gradu ovog doktora medicine i diplomiranog pravnika, kako piše na njegovom Tviter profilu. Prema pisanju lokalnih medija, oglasili su se Leskovčani koji dobro poznaju Đorđevića i za koga tvrde da je "najobičniji prevarant".

Posle objavljivanja teksta o novom vlasniku Megatrenda, loklanom lekovačkom mediju "Jugemediji" svakodnevno se javljaju čitaoci koji tvrde da je ovaj biznismen navodno prevario mnoge Leskovčane, one koji žive u gradu na Veternici i u inostranstvu.

Školski drug Đorđevića, objašnjava da je novi vlasnik Megatrenda pohađao OŠ "Vasa Pelagić" u Leskovcu i da je bio "loš đak", te da se posle završene srednje škole "izgubio" iz grada.

- Znam da je bio je u Nemačkoj, ne znam šta je tamo radio. Slušao sam razne priče da je kao prevario tamo neke naše ljude, uzeo, a nije vratio novac, ali ne mogu da ih prepričavam pošto nisam proveravao - priča ovaj Leskovčanin i sa čuđenjem se pita odakle Đorđeviću "ovolike diplome i zvanja".

Prema njegovim i navodima ljudi koje se žale da im je Đorđević dužan velike svote novca, on se u Leskovcu pojavio početkom prošle decenije i započeo sopstveni biznis.

- Negde, 2003. i 2004. godine sa svojim bratom je u objektu preko puta tadašnje Kineske pijace držao brzu hranu i mesaru pod nazivom "Laburger", a na spratu restoran. Ja sam zbog prirode svog posla svakodnevno bio u kontaktu s njim. Moje usluge bile su jeftine, 100, 200 dinara, pa meni nije ostao dužan, a i da je pokušao ne bi mogao zbog priče koje su ga pratile tada. Naime, mnogi seljaci iz okolnih sela su mi se žalili da im nije platio stoku koju je kupovao za potrebe svoje mesare - priča školski drug novopečenog vlasnika Megatrenda.

Đorđević je u to vreme u Leskovcu imao i firmu za preradu mesa i mesnih prerađevina pod imenom "Velt-ket", u objektu koji je uzeo u zakup u blizini Carinarnice na periferiji Leskovca, a držao je i restoran "Kastelo". Iz tog perioda ostao je jednom Leskovčaninu dužan, po nekoliko osnova i sa kamatom, oko 19.000 evra, na koliko glasi izvršna presuda Osnovnog suda u Leskovcu od 13.03.2008.godine, u koju je "Jugmedija" imala uvid.

- Do današnjeg dana nisam uspeo da naplatim svoja potraživanja iako sam koristio sve zakonske mogućnosti. Nije platio zakup, struju, ništa, ama baš ništa. A kada je presuda bila izvršna on se ponovo izgubio iz Srbije - priča jedan od sagovornika pomenutog portala.

Iza Đorđevića stoji država, profesori neće raditi za platu?

Biznismen Dejan Đorđević, koga je dojučerašnji vlasnik Univerziteta Megatrend Mića Jovanović predstavio kao zastupnika nemačkog konzorcijuma fondova koji je kupio taj univerzitet za 56,1 milion evra, rekao je da konzorcijum "postoji", da će profesori na Megatrendu ubuduće "raditi bez novca", a da iza njega lično "stoji država".

- Konzorcijum fondova postoji. Ja sam zatvorio finansijsku konstrukciju tako što će profesori kod mene raditi bez novca jer će im biti glavni motiv da uče studente, a ne da primaju platu – naveo je on, odgovarajući na pitanje "Danasa".

Đorđević je negirao i tvrdnje članova Konzervativne reformističke stranke (KRST), da je juna ove godine smenjen sa funkcije predsednika, na koju je izabran u aprilu 2018, jer nije ulagao u stranku, kako je obećao prilikom ulaska.

Advokat Nenad Janković, koji je na junskoj Skupštini KRTST-a izabran za predsednika, prethodno je da dug stranke za vreme Đorđevićevog mandata ne samo da nije izmiren već je porastao na 300.000 dinara, a da je on ostao dužan nekoliko plata i stranačkim sekretaricama. Kada su nastojali da sporenja sa Đorđevićem reše mirnim putem, on im je rekao da "želi da ostane predsednik stranke, ali da u nju ništa ne ulaže".

- Iako je govorio da raspolaže sa milionima evra, iz takvog i sličnog ponašanja stekli smo utisak da on nema novca. Međutim, ne isključujemo mogućnost da je zaista tačno da „iza njega stoji neko iz države“, kako nam je, takođe, govorio. Jer, već šest meseci Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nije odlučilo o našem zahtevu da se upiše njegovo razrešenje sa funkcije predsednika KRST-a, niti odlučuje o njenom preimenovanju u Reformističku stranku, kako se zvala pre Đorđevićevog dolaska - rekao je juče Janković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati