Društvo i ekonomija

Direktno.rs

21. 11. 2019. 15:28 0

"Obradović u kućnom pritvoru" I Savet Evrope piše o uzbunjivaču

Na sajtu Saveta Evrope izašao je tekst o uzbunjivaču, Aleksandru Obradoviću, koji je u javnost izneo podatke o firmi "Krušik", u kojoj je bio i sam zaposlen, kako po povlašćenim cenama proizvodi oružje za privatne firme među kojima je i kompanija GIM, čiji je vlasnik otac Ministra unutrašnjih poslova.

- Od novembra prošle godine nekoliko tekstova, koje su pisali burgarski portal "Arms voč", nedeljnik NIN i BIRN, navode umešanost Branka Stefanovića, oca Ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, da valjevski "Krušik" po povlašćenim cenama proizvodi oružje za privatne firme među kojima je i "GIM" - napisali su oni na svom sajtu.

IT stučnjak firme "Krušik" Aleksandar Obradović, koji je u javnost izneo informacije o povezanosti između "Krušika" i firme "GIM", uhapšen je 18. septembra. Javni tužilac u Beogradu otvorio je krivičnu prijavu zbog optužbi da je Obradović obelodanio službenu tajnu, a Viši sud u Beogradu mu je 20. septembra 2019. odredio kućni pritvor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati