Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 11. 2019. 13:00 0

Tamari Vučić plaketa mira: Dodeljene nagrade "Svetislav Milić - mladima od srca"

Nagrade "Svetislav Milić - mladima od srca" prvi put su dodeljene u Narodnom pozorištu u Nišu. Specijalnu plaketu mira dobila je supruga predsednika Srbije Tamar Vučić, koja je i prisustvovala ceremoniji.

Među ovogodišnjim laureatima našla se i učenica Gimnazije "Kreativno pero" Jelena Tomašević, kao dobitnica specijalnog priznanja u oblasti aktivizma. Ona je ovog leta odsekla svoju kosu i donirala je devojkama koje boluju od raka dojke, saopštio je organizator.Pored toga značajna su i njena učešća u organizaciji klimatskih štrajkova u Beogradu, čime je i svoju školu uvela u spisak institucija učesnica u ovom svetskom pokretu za održivu budućnost.

Ipak, kako ističe, njoj je obrazovanje na prvom mestu, pa tako ima i preko 50 različitih priznanja i nagrada na takmičenjima iz različitih oblasti. Najznačajnije i najdraže su joj one sa republičkih takmičenja iz osnovne i srednje škole.

Pored Jelene, ostali dobitnici specijalnih priznanja su Ana Kitić, u oblasti nauka i Nemanja Kostić, u oblasti IT i programiranje.

Nagradu za instituciju godine dobila je Gimnazija "Svetozar Marković" iz Niša, čija su čak dva učenika bili laureati ove godine.

Veljko Đurić, učenik prvog razreda ove Gimnazije, dobio je nagradu u oblasti nauke i obrazovanja, a Danilo Đokić u oblasti humanitarnog rada i mirne borbe za ljudska prava.

Vuk Bibić, student dva fakulteta iz Niša, takođe je dobio nagradu u oblasti nauke i obrazovanja. U oblasti kulture i umetnosti, nagradu je dobio Nemanja Kovačević mladi novinar iz Užica, a nagradu u oblasti sporta dobio je paraolimpijac Nemanja Tadić.

Ceremoniji dodele nagrada prisustvovalo je oko 450 zvanica, među kojima brojni predstavnici različitih značajnih institucija naše zemlje

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati