Društvo i ekonomija

Predrag Đukanović

30. 10. 2019. 11:20 0

NJEGOVE REČI SE PAMTE Citati vladike Grigorija tresu Srbiju

Reči vladike Grigorija zasvetlele su u "Utisku nedelje" tako da su obasjale i vernike i ateiste i agnostike, pa i one koji ne veruju da u ovoj zemlji išta više valja.

Nije se dugo pojavilo svešteno lice, od patrijarha Pavla, čije su se reči citirale, a nakon "Utiska nedelje", društvene mreže su zatrpane rečima koje je vladika Grigorije, episkop diseldorfski i cele Nemačke, izgovorio u njoj.

Akademik Dušan Teodorović oglasio se tim povodom na "Tviter" društvenoj mreži.

- Čestiti i hrabri vladika Grigorije i otac Vukašin, gosti "Utiska nedelje" su utisak nedelje za sledeću emisiju - napisao je naš akademik.

 

- "Laž je samo početak, završetak je nasilje. Ko laže, taj krade, ko krade, taj ubija", episkop Grigorije. Jedan od retkih svesnih u SPC - napisala je korisnica "Tviter" mreže.

 - Vladika Grigorije: “Princip po kome ne smeš biti drugi, drugačiji i različit je jako opasan” - citiran je vladika Grigorije. 

- "U 21. veku se hvaliti rezultatom izbora od 97, 96 ili 95 odsto, treba biti glup", vladika Grigorije, utisak nad utiscima.

Povodom svega što je rekao u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, na reči vladike Grigorija reagovao je i sinovac Olivera Ivanovića, Aleksandar Ivanović. 

- Moj jak utisak ove nedelje je mišljenje Vladike Grigorija o tome zašto je ubijen Oliver Ivanović. "Zašto je on ubijen? Zato da bi mogle hijene da vladaju i da bi pojele sve što se može pojesti." Sva muka ali i sav ponos stane u ovih 44 sekunde njegovog izlaganja - napisao je Aleksandar.

 - Zašto crkva ne dopušta ovako pametnim ljudima da je predstavljaju, kao vladika Grigorije, pa bismo i mi ateisti rekli bravo? Bravo za vladiku u "Utisku nedelje" - napisala je jedna korisnica "Tviter" mreže. 

- Vladika Grigorije, najumniji čovek 21. veka! Slušala sam ga bez daha. A, vi?

Mnogi su pisali i o tome da bi vladiku Grigorija trebalo postaviti za patrijarha.

- Vladiku Grigorija vratiti u Srbiju iz Nemačke, postaviti za patrijarha, modernizovati crkvu, oprati prijave i masne popove, preći na novi kalendar, oduzeti im vozni park i opremiti prihvatilišta za decu i bolesne i tako bar malo sprati sramotu, crkve.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati