Društvo i ekonomija

11. 10. 2019. 14:00 0

"PROBLEMI U RAJU" Mitrović: Oko Vučića su lopovi i reketaši! Zekićka, gde je 2 miliona evra?

Vlasnik i direktor Pinka Željko Mitrović oglasio se na Tviteru i izneo stav da u Srpskoj naprednoj stranci ima reketaša, a onda poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je vreme da "počisti lopove, posebno reketaše iz sopstvenih redova".

 

Mitroviću se iz nekog razloga vrlo zamerio Telekom, za koji je rekao da ga "ludaci upropastiše".

- Verujem da mom drugu Vučiću, pored njegovog natprirodnog političkog i državničkog talenta, sada treba još jedna moćna drugarska pomoć. Vreme je da počisti lopove, a posebno reketaše iz sopstvenih redova! Nisam ja anđeo, ali sam za sve te ludake koji upropastiše Telekom, Anđeo - napisao je Mitrović na Tviteru.

Međutim, vlasnik Pinka se ovde nije zaustavio. On se urotio i protiv članice saveta REM-a Olivere Zekić, koja je, prema Mitrovićem rečima obezbedila dva miliona evra od Telekoma porodici Joksimović, a onda poručio da "ako ovo prođe, on ode na Mars".

 - Mozda je trač, da je Olivera Zekić sredila da familija Joksimović dobije dva miliona evra od Telekoma za nekakve buduće fiktivne “BAJKOVITE” kablovske kanale! Ok, možda je to biznis a možda i ne! Možda svi misle da ja nisam sasvim normalan, ali ako ovo prođe ja odoh na Mars zauvek - napisao je Mitrović.

 

Zoran Stojiljković, politički analitičar i profesor na Fakultetu političkih nauka, kaže za Direktno.rs da je stara poznata stvar u izbornim kampanjama oko povećanja uticaja jeste to da svaki put najavite ono što građani po istraživanjima javnog mnjenja jako cene i do čega drže, a što vas previše ne obavezuje.

- To je recimo borba protiv korupcije i to su kadrovska čišćenja redova onih koji nanesu više štete nego koristi odgovarajućoj političoj formaciji, i ako se to ponavlja više puta, vi podižete tu vrstu garanciju jer ljudi već počinju da odmahuju rukom. To sada ima dve svrhe. Jedna je svrha koja je napravljena od strane Aleksandra Vučića, gde vi imate da on kaže "pola ovih ministara neće više biti u Vladi". Druga, na čišćenje iz sopstvenih redova onda počnete od stranke i stranačkih struktura i onih koji nisu, ali nagoveštavaju neke konkretne promene, to onda to dobije onaj žargon autentičnosti i ima neku takozvanu težinu, i treba da se pošalje poruka da će oni, za razliku od onih drugih čistiti svoje redove - kaže Stojiljković.

Kako dodaje, sada je dodatni efekat da se disciplinuju sopstveni ljudi.

- Sad su svi u nevolji da li će zadržati svoju poziciju, svako ko je u javnim preduzećima ima neku vrstu drhtanja hoće li ili neće biti meta. Znači, disciplinujete, obećavate i pokušavate da budete uverljivi - kaže Stojiljković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati